Arhitectura socială – Prezentarea proiectului Njoro Children’s Library, Kilimanjaro

22 martie 2016

28 martie 2016 ora 16:30, UAUIM, Sala Frescelor

Biblioteca pentru școala primară Njoro în care studiază 408 copii este crucială pentru că oferă copiilor acces la cărți într-un context în care majoritatea nu au cărți acasă din cauza lipsurilor materiale. Njoro Children’s Library își propune să îmbunătățească condițiile de educație prin implicarea elevilor, părinților, profesorilor, localnicilor și a voluntarilor internaționali pentru a se uni și a construi un spațiu în care copiii să citească și să studieze.

În cadrul prezentării se vor discuta oportunități de schimbare socială prin ahitectură și prin implicarea studenților, precum și modele de desfășurare ale unui proiect social din punct de vedere administrativ, economic și arhitectural.

Între abordările bottom-up și top-down este un nou câmp în care arhitectul își asumă responsabilitatea, participând activ în comunitate ca să înțeleagă nevoile locale și să-i implice pe oameni în conturarea unei soluții. Arhitectul dedicat (și) proiectelor sociale poate provoca o schimbare și poate fi motorul care generează impactul social, angrenând în acest mecanism autoritățile și comunitatea.

Prezentarea va fi ținută de Patricia Erimescu, proaspăt absolventă UAUIM.

Sunt invitați să participe profesorii și studenții interesați de tematica arhitecturii sociale. Intrarea este liberă.

Mai multe informatii despre proiect: www.patriciaerimescu.com