Aniversări

Publicat 4 decembrie 2014, actualizat 9 decembrie 2014

Sub auspiciile unei tradiții recunoscute, Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” a organizat pe data de 9 decembrie 2014 omagierea unor profesori și personalități recunoscute, în egala măsură, atât în cadrul corpului academic cat și în mediul profesional.

Evenimentul a avut loc în Galeria Arhitecților Creatori de Patrimoniu, inaugurată cu această ocazie în cadrul Școlii. Galeria expune cele mai reprezentative opere ale arhitecților români de la sfârșitul secolului al IX-lea, până în a doua jumătate a secolului XX.

Cu ocazia acestei ceremonii, în Muzeul școlii de curând redeschis, a avut loc vernisajul expoziției de desene ale prof.dr.arh. Ascanio DAMIAN.

Sărbătoarea a fost dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea profesorului dr. arh. Ascanio DAMIAN (1914-2005) fost rector al instituției între anii 1959-1971; a profesorului arh. Mircea ALIFANTI (1914-1999).

Cu ocazia aceluiași eveniment au fost sărbătoriți pentru venerabile vârste și li s-a conferit Medalia și Diploma Bene Merenti profesor dr.arh. Mihail CAFFE (90 ani); profesor dr.arh. Romeo BELEA (82 ani); profesor dr.arh. Zoltan TAKACS (80 ani).

Evenimentul, important pentru „Școala de Arhitectură”, a prilejuit întâlnirea cadrelor didactice, a membrilor familiilor celor omagiați, arhitecți și profesori.

Totodată, evenimentul a încheiat seria manifestărilor dedicate celor 150 de ani de învățământ superior de arhitectură.

Program

Marți 9 decembrie 2014, ora 16.00,
Galeria Arhitecților Români Creatori de Patrimoniu, etaj 2, corp vechi UAUIM

Deschidere eveniment – Prof. emerit dr. arh. Emil Barbu Popescu, președinte de onoare al UAUIM

100 de ani de la naștere:

90 de ani de la naștere:

80 de ani de la naștere


Lansare publicații BNAB 2012:

Prezintă prof. dr. arh. Nicolae Lascu

Prezentarea Galeriei Arhitecților Români Creatori de Patrimoniu
Prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman

Vernisarea expoziției de desene originale ale prof. emerit arh. Ascanio Damian
curator dr. arh Cristina Constantin
Muzeul Universității - demisol corp vechi UAUIM