Conferința “After Plastics: The Gardens of the Glacial Foreland”

Andreea Vasile-Hoxha, 8 decembrie 2021 ora 17:00

18 noiembrie 2021

Departamentul Bazele Proiectării de Arhitectură vă invită miercuri, 8 decembrie 2021, ora 17:00, la conferința After Plastics: The Gardens of the Glacial Foreland, susținută de Andreea Vasile-Hoxha pe marginea proiectului său de diplomă.

Arhitectă și landscape designer de origine română, Andreea a realizat o cercetare de excepție, distinsă anul acesta cu premii importante din partea: Boston Society of Landscape Architects (BSLA), the American Society of Landscape Architects (ASLA), și World Landscape Architects (WLA).

Recunoașterea acestui proiect, ce investighează posibilitatea răspândirii particulelor de microplastic în locurile cele mai îndepărtate ale lumii–se datorează fără îndoială conexiunilor importante cu domenii științifice dar în aceeași măsură și multiplelor puncte comune între conceptele științifice și cele de arhitectură.

Conferința After Plastics, diferită, poate, de altele organizate în cadrul departamentului - urmărește să inspire în egală măsură studenții și profesorii, în legătură cu puterea arhitecților de a imagina spații viitoare și de a le transmite către public punând la punct o viziune comprehensibilă care să medieze între gândirea arhitectului și viitorul spațiul construit.

Prezentarea se va desfășura în limba română, pe platforma Zoom, având urmatoarele date de conectare:

Andreea Vasile-Hoxha și-a început cariera în arhitectură în anul 2012 în urma studiilor la Lawrence Technological University în Michigan, SUA. În cadrul cursului de vară Career Discovery, organizat de Harvard Graduate School of Design, și-a descoperit înclinația către arhitectura peisageră.

În anul 2017 a fost admisă la programul de masterat al aceleiași universități fiind selectată în 2020 drept Gregory S. Baldwin Fellow. După o serie de experiențe diverse în birouri de proiectare și peisagistică, precum makeLab/Southfield MI, Rossetti/Detroit MI, BIG - Bjarke Ingels Group/NYC - Andreea adevenit co-fondator al KALA.studio, un atelier interdisciplinar de proiectare și cercetare.

În prezent, Andreea este Site Designer la SmithGroup în Ann Arbor, Michigan și în paralel, activează ca University Liaison pentru regiunea Midwest, în comitetul național de conducere al National Organization of Minority Architects din SUA.

În 2020, sub îndrumarea prof. Rosalea Monacella, Andreea și-a susținut proiectul de diplomă intitulat “After Plastics: the Gardens of the Glacial Foreland”, obținând Premiul de excelență la categoria Student Research în cadrul premiilor World Landscape Architect, precum și două premii de onoare din partea Boston Society of Landscape Architects și American Society of Landscape Architects, în 2021. Recent, studiul a fost publicat în revista de artă contemporană Al-Tiba9.

Proiectul “After Plastics: the Gardens of the Glacial Foreland” are la bază o temă puțin explorată în domeniile de cercetare de specialitate, și anume prezența microparticulelor de plastic în atmosferă și infiltrarea acestora în straturile Pământului în cele mai izolate zone.