Activarea spațiului urban prin soluții de înverzire sustenabile

Miercuri, 30 martie 2022, între orele 13:00-15:00, în Sala de Consiliu și online

Publicat 21 martie 2022, actualizat 30 martie 2022
30 martie 2022

Miercuri, 30 martie 2022, a avut loc în Sala de Consiliu a UAUIM evenimentul Activarea spațiului urban prin soluții de înverzire sustenabile, organizat de Urban Landscapes Romania - Dutch-Romanian Partnership for Greener Cities și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Scopul evenimentului a fost de a promova un dialog deschis despre activarea peisajului urban, din România, prin exemple de soluții durabile de amenjare peisagistică, prezentate autorităților publice locale și actorilor implicați în transformarea orașelor.

La eveniment, desfășurat în format hibrid, au participat 80 de invitați, dintre care:

 • Dl. Arie Veldhuizen - Consilier în Agricultură, Industrie alimentară și Natură, Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România,
 • Dna. Florentina Nanu - reprezentant local ULR,
 • Leon Smet - Coordonator al inițiativei Urban Landscapes Romania,
 • Arhitect peisagist Victor Dijskhorn - VIC Activating Landscapes,
 • Remy Lubbe - Molter Bv,
 • Brenda Swinkels - Van den Berk
 • Jos Beelen - JUB Holland
 • Prof.dr.arh. Marian Moiceanu - Rector UAUIM,
 • Lect.dr.urbanist peisagist, dr.șt.mil. Sorina-Georgiana Rusu - Coordonator Birou de Comunicare și Informare UAUIM,
 • Conf.dr.arh. Claudiu Runceanu - Decan Facultatea de Urbanism,
 • Conf.dr.arh.Cristina Enache - Director Departament Proiectare Urbană și Peisagistică,
 • Șef lucrări dr.arh. Emil Ivănescu - Președinte OAR - filiala București

alături de cadre didactice și studenți, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și invitați de la USAMV.

Evenimentul a fost precedat de o activitate de plantare la care au participat 60 de studenți ai programului Amenajarea și Planificarea Peisajului din cadrul Facultății de Urbanism-UAUIM.

Lucrări

Lucrările prezentate în cadrul evenimentului pot fi consultate mai jos:

Leon Smet, Coordonator al inițiativei Urban Landscapes Romania - Presentation of the Urban Landscapes Romania initiative & cooperation with IMUAU:
ULR Leon Smet.pdf

Lect.dr.urbanist peisagist, dr.șt.mil. Sorina-Georgiana Rusu, Coordonator BCI - Examples of landscape projects with educational and practical value realized for IMUAU and for institutional partners:
UAUIM Sorina-Georgiana Rusu.pdf (20 MB)

Arh. peisagist Victor Dijskhorn - VIC Activating Landscapes - Examples of landscape projects for public authorities in the Netherlands: From concept to maintenance:
ULR Victor Dijkshoorn.pdf (25 MB)

Galerie foto

Fotografii de Florin Cristache și Ana Opriș.

28 martie 2022

Pentru participarea online la evenimentul Activarea spațiului urban prin soluții de înverzire sustenabile care va avea loc in format hibrid, miercuri 30 martie 2022 între orele 13:00-15:00, vă invităm să vă înscrieți la:

Profesioniști din domeniile arhitecturii, urbanismului și peisagisticii, alături de reprezentanți ai Urban Landscapes Romania vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor dumneavoastră pentru a sprijini proiectarea, implementarea și întreținerea unor proiecte de impact în mediul urban, în România.

Programul evenimentului:
ULR UAUIM 30 March 2022.pdf

21 martie 2022

Urban Landscapes Romania și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” vă invită miercuri, 30 martie 2022, între orele 13:00-15:00, în Sala de Consiliu a UAUIM, strada Academiei 18-20, București, la un dialog deschis despre activarea spațiului urban prin proiecte de amenajare peisagistică creative si durabile.

Profesioniști din domeniile arhitecturii, urbanismului și peisagisticii, alături de reprezentanți ai Urban Landscapes Romania vor prezenta exemple de bună practică și vor răspunde întrebărilor dumneavoastră pentru a sprijini proiectarea, implementarea și întreținerea unor proiecte de impact în mediul urban, în România.

Evenimentul se va desfășura în format hibrid (cu prezență fizică/online).

Pentru confirmarea participării, obținerea link-ului de conectare pe platforma Zoom și informații suplimentare:

Sorina Rusu
Coordonator al Biroului de Comunicare și Informare al UAUIM
Email: rususorina2004@yahoo.com

Florentina Nanu
Local Liasion Urban Landscapes Romania
Email: florentina.nanu@bdgroup.ro