Expoziția ALUMNI 2006

25 mai 2007

Expoziția ALUMNI 2006, desfășurată sub patronatul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București, a adus laolaltă o serie de arhitecți consacrați, absolvenți ai acestei școli, aflați acum peste hotare.

Participanții din acest an au fost arhitecți de notorietate, ce execută lucrări reprezentative, cu ecou mediatic internațional:

Porțile Expoziției ALUMNI 2005 au fost deschise între 23 noiembrie2006– 10 ianuarie 2007 la Centrul Cultural European din Praga cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Praga iar la vernisaj au fost prezenti reprezentanti ai Guvernului Ceh, conducerea Ambasadei Romaniei si a Centrului Cultural European din Praga, precum si arhitecti si studenți și publicul interesat.

Lucrările celor prezenți au atins un spectru larg de la proiecte de amenajări peisagere, la concursuri de urbanism, de la teatre și până la locuințe sau birouri.

Cum spunea cândva Renzo Piano: influența locului afectează percepția, emoția, activitatea arhitectului iar profesia de arhitect are nevoie de liniște, dar în același timp de tensiune, energie și viteză".

Curator: Anca MITRACHE
cu sprijinul UAUIM București ,Centului Cultural Roman , Centrul Cultural European din Praga