studio + / conferință și workshop susținute de Michael Bell

17 ianuarie 2012

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București împreună cu Lafarge România vă invită la conferința Affordable Housing și la WORSHOP-ul de arhitectură și urbanism susținute de Michael Bell.

Cele două evenimente care fac parte din modulul de cooperare internațională intitulat studio + (studioplus.lafargeblogs.com) vor avea loc după cum urmează:

Michael Bell este Profesor de Arhitectură la Scoala Postuniversitara de Arhitectură, Urbanism și Restaurare din Universitatea Columbia, S.U.A. fiind Directorul Programului de Master în Proiectare de Arhitectură și Seful Departamentului de Conferinte de Arhitectură, Inginerie și Materiale.

Proiectele Bell au fost expuse la Muzeul de Artă Modernă, New York; Bienala de la Veneția; Scoala de Arhitectură Yale; Muzeul de Artă al Universitațiii Berkeley; și Arci-Lab Franța.

Bell are patru premii "Progressive Architecture" iar lucrările sale sunt incluse în colecția permanentă a Muzeului de Artă Modernă din San Francisco .

Carți semnate Michael Bell includ Trasparența Inginerită: Efectele Tehnice, Vizuale și Spațiale ale Sticlei [Engineered Transparency: The Technical, Visual, and Spatial Effects of Glass]; 16 case: Proiectarea Locuințelor Private Publicului [16 Houses: Designing the Public’s Private House]; Michael Bell: Spațiul ne înlocuiește: Eseuri și Proiecte despre Oraș [Space Replaces Us: Essays and Projects on the City]; și Spatiul Lent [Slow Space].

Bell a predat la Berkeley, Universitatea Rice, MIT și la Universitatea Harvard.

A fost Profesor Invitat la Universitatea Michigan în calitatea de Profesor de Arhitectură Saarinen.

A terminat recent Binocular House, proiect prezentat în Metropolis, Casabella și în lucrarea American Masterwork Houses realizată de Kenneth Frampton