Conferință Etan Kimmel

Sala de Consiliu, UAUIM, 13 aprilie 2022, 11:30

8 aprilie 2022

Facultatea de Arhitectură de Interior vă invită la conferința:

Inter Spații, Materialitate și Tehnologie

O privire rapidă prin istoria arhitecturii dezvăluie momente în care invențiile marilor ingineri se întâlnesc cu grandoarea arhitecturii: Pantheonul din Roma – ca piesă „frumoasă” a arhitecturii încorporată în tehnologie, „frumusețea” spațiilor gotice – sacre, pline de lumină, bazate pe tehnologia contraforților zburători; sau mai târziu, în secolul al XX-lea, Casa Dom-Ino ce permite utilizarea planului liber.

Arhitectura este creată între spațiu, materialitate și tehnologie. Ne întrebăm mereu – cum ar trebui să construim acest proiect? Care este tectonica corectă a clădirii și tehnologia acesteia? Cum putem găsi metoda sau tehnologia de construcție care va fi parte integrantă a ideii arhitecturale? Suntem în căutarea unei tehnologii care să nu vină doar în ajutorul ideii, ci să fie parte din ea.

Trei dintre proiectele prezentate vor demonstra această abordare: Memorialul Muntelui Herzl, Clădirea CheckPoint pentru Facultatea de Informatică de la TAU și Centrul de Reabilitare Beit Halochem.