Competiția internațională 2031 NOW_our cities in 10 years

Premii în valoare de 11,000 Euro pentru arhitectura viitoarelor noastre orașe – www.2031now.com

Publicat 15 noiembrie 2021, actualizat 1 noiembrie 2022
1 noiembrie 2022

Meet the winners

Premiile concursului internațional organizat de Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură

Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură anunță decernarea premiilor și a trofeului competiției internaționale 2031 NOW_our cities in 10 years, dedicată studenților în arhitectură, urbanism și design din Polonia și România și lansată în noiembrie 2021. Vineri, 4 noiembrie 2022, între orele 10:30 și 12:30, la centrul Hi-Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, se vor acorda oficial premiile în valoare de 8000 de euro celor două proiecte câștigătoare. Trofeul, o sculptură concepută de idz arhitectură și printată 3D, reprezintă o subtilă proiecție a unui oraș din viitor.

Evenimentul va prilejui și lansarea catalogului omonim, în care sunt prezentate pe larg proiectele CK0000_Carthage – Eduard Untaru (Premiul I) și AN1153_A/Spire – Andrei Nițu Săraru (Premiul II), alături de celelalte proiecte finaliste. Catalogul conține, de asemenea, eseuri semnate de Helle Søholt, Krzysztof Ingarden și Jakub Szczęsny, devenind astfel un instrument educațional și de cercetare valoros pentru studenți și profesori, dincolo de contextul acestei ediții a concursului.

La eveniment vor participa organizatorii 2031 NOW_our cities in 10 years, echipa Fundației Globalworth și a Asociației Igloo – Habitat și Arhitectură, câștigătorii competiției, membri ai juriului, reprezentanți ai conducerii UAUIM, profesori și studenți în arhitectură și urbanism.

Evenimentul 2031 NOW_Awards face parte din circuitul evenimentelor Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București dedicate celor 130 de ani de învățământ românesc superior de arhitectură, în cadrul cărora sunt organizate o serie de conferințe, simpozioane naționale și internaționale, alături de expoziții de profil.

„2031 NOW_our cities in 10 years este competiția prin care continuăm să ne îndeplinim angajamentul de a construi clădiri funcționale, sustenabile și armonioase în relația cu mediul și comunitatea. Proiectele înscrise în această primă ediție a concursului ne-au stimulat imaginația, contribuind fără îndoială la conturarea viitorului arhitecturii. A fost o onoare să evaluez înscrierile alături de cei cinci jurați de prestigiu pe care am reușit să-i aducem laolaltă. Am descoperit astfel tineri arhitecți extrem de talentați, cu care sperăm să avem șansa de a lucra în viitor, a declarat Dimitris Pergamalis, MRICS Group, Head of Workplaces, Globalworth.

„Experiența competiției 2031 NOW_our cities in 10 years, pe care am avut privilegiul de a o organiza împreună cu Fundația Globalworth, a oferit viitorilor arhitecți, designeri și urbaniști posibilitatea de a imagina, proiecta și planifica spațiul comun, cât și oportunitatea de a expune public viziunile care vor da formă orașelor viitorului nostru. Acest concurs de idee este substanța cea mai hrănitoare pentru mintea care trebuie să continue să viseze în timp ce lucrează cu materie grea, cu constrângeri și legi uneori absurde. Sper ca în viitor să putem duce mai departe acest început de succes, printr-un nou concurs care să stimuleze creativitatea celor care reprezintă viitorul profesiei de arhitect și, deci, viitorul orașelor noastre”, a afirmat Bruno Andreșoiu, Președinte al Asociației Igloo – Habitat și Arhitectură.

Tema concursului i-a încurajat pe studenți să-și imagineze o viziune coerentă și sustenabilă asupra orașelor viitorului apropiat, pornind de la teme și urgențe ale lumii contemporane și având ca reper un teren cu o suprafață de 20.310 mp, care să conecteze, într-o articulație plauzibilă, clădiri cu destinație mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură.

Înscrierile în competiție au fost evaluate de un juriu internațional, alcătuit din nume recunoscute în lumea arhitecturii: Bruno Andreșoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny și Andrei Șerbescu.

Informațiile complete despre competiție pot fi accesate pe site-ul oficial, www.2031now.com.

10 martie 2022

Rezultate

Anunțarea câștigătorilor concursului “2031 NOW_our cities in 10 years” va avea loc online, 10 martie 2022 ora 12:00

11 ianuarie 2022

Webinar nr. 3

Pe 13 ianuarie 2022 la ora 13.00 are loc al treilea webinar 2031 NOW. Invitatul este arh. Krzysztof Ingarden, membru al juriului.

10 decembrie 2021

Webinar nr. 2

Pe 15 decembrie 2021 la ora 11.00 are loc al doilea webinar 2031 NOW. Invitatul este arh. Andrei Șerbescu, membru al juriului.

24 noiembrie 2021

Webinar nr. 1

Pe 25 noiembrie 2021 la ora 11.00 are loc webinarul 2031 NOW. La webinar participă arh. Helle Søholt (CEO Gehl) și membri ai juriului: Dimitris Pergamalis (Globalworth), Bruno Andreșoiu (igloo), Arjan Dingsté (UNStudio), Jakub Szczęsny (Centrala).

Detalii: www.igloo.ro/join-the-2031-now_webinar-25-november-keynote-speaker-helle-soholt

Followup:www.igloo.ro/follow-up-2031-now-content-webinar-25-november/

Înregistrare video: www.facebook.com/2031now/posts/114390871065290

15 noiembrie 2021

Lansare concurs

Fundația Globalworth și Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură lansează competiția internațională 2031 NOW_our cities in 10 years dedicată studenților în arhitectură, urbanism și design din Polonia și România. Imaginarea unei viziuni, exprimate într-un proiect, până în data de 20 ianuarie 2022 va răsplăti participanții cu premii în valoare de 11.000 de euro, posibilitatea de a-și prezenta propunerile la High Tech Learning Center din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, precum și cu publicarea lucrărilor într-un catalog dedicat.

Cerința pentru viitorii arhitecți din Polonia și România presupune spirit vizionar și anticipare a modului în care ne modelăm orașele pentru viitorul apropiat. Concurenții sunt invitați să elaboreze o viziune urbană în care spațiile pot acționa ca generator de locuri mai bune atât pentru utilizatorii direcți, cât și pentru comunitatea din apropiere. Acest lucru va fi ilustrat pe un teren generic, cu o suprafață de 20.310 metri pătrați (2.031 ha). Tema invită participanții să introducă în această parte de oraș clădiri cu destinație mixtă, spații pentru comunitate, parcuri, infrastructură, toate conectate într-o nouă articulație care poate fi construită în 2031.

Înscrierile în competiție vor fi evaluate de membrii unui juriu internațional, nume ușor recognoscibile în lumea arhitecturii. Printre aceștia se numără planificatori și urbaniști notabili, arhitecți internaționali și reprezentanți ai organizatorilor: Bruno Andreșoiu, Arjan Dingsté, Krzysztof Ingarden, Dimitris Pergamalis, Jakub Szczęsny și Andrei Șerbescu.

2031 NOW_our cities in 10 years este competiția prin care facem pași spre îndeplinirea angajamentului de a construi orașe cât mai funcționale, sustenabile și armonioase pentru comunitățile noastre de business și nu numai. Ne bucurăm să avem alături în acest demers un partener ca Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură, cu ajutorul căruia susținem viitorul arhitecturii în cele două țări în care Globalworth este lider de piață: Polonia și România. Globalworth construiește clădiri de birouri și în munca de zi cu zi am devenit cu toții conștienți de importanța mărită a arhitecților. Ei sunt cei care ne modelează casele, clădirile de birouri, orașele, locurile în care ne modelăm, la rândurile noastre, viețile. Sperăm că acest concurs internațional, cu juriul prestigios pe care a reușit să îl clădească, va încuraja și solidifica viitorul arhitecturii, a spus Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundației Globalworth.

Concursul este, pentru studenții la arhitectură, cel mai bun antrenament pentru provocările profesiei în care se pregătesc să intre și ar fi recomandat, după mine, să facă parte din curricula, cu o pondere măcar egală cu practica. Concursul de idee este substanța cea mai hrănitoare pentru mintea care trebuie să continue să viseze în timp ce lucrează cu materie grea, cu constrângeri și legi uneori absurde. Expunerea minților tinerilor arhitecți la tematica și rigorile concursurilor de idee este formativă în cel mai semnificativ mod. A putea crea, primi comentariile unor jurați cu experiență și câștiga un premiu este o șansă de care niciun student arhitect nu ar trebui să fie lipsit. 2031 NOW_our cities in 10 years, concursul pe care avem privilegiul de a-l organiza împreună cu Fundația Globalworth, înseamnă în primul rând un prilej de meditație creativă pentru cei aproape arhitecți, dar și oportunitatea de a expune public viziunile care vor da formă orașelor viitorului nostru, a adăugat Bruno Andreșoiu, Președinte al Asociației Igloo – Habitat și Arhitectură.

Mai mulți parteneri academici din România și Polonia, mai exact cele mai bune școli și asociații profesionale de arhitectură, s-au alăturat competiției, convenind împreună buna implementare a proiectului.

Premii:

Termen-limită înscrieri: 20 ianuarie 2022
Anunțarea câștigătorilor: 10 martie 2022

Pentru mai multe informații despre tema de concurs, condiții și calendar, puteți accesa www.2031now.com sau scrie la adresa de e-mail: welcome@2031now.com.

2031 NOW_our cities in 10 years este o competiție susținută de Fundația Globalworth și organizată de Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură.

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România – Filiala București, Uniunea Arhitecților din România, SHARE architects, Registrul Urbaniștilor din România, Asociația Profesională a Urbaniștilor din România

Parteneri academici: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Parteneri media: aici a stat, Architektura-murator, Arhitectura, de-a arhitectura, Designist, ENTR, feeder, Graphic Front, IQads, Modernism, The Institute, urbnews.pl

Despre Fundația Globalworth.

Fundația Globalworth a fost înființată în 2018 de Globalworth, liderul pieței de clădiri de birouri din România și Polonia, și este o entitate non-profit, fiind independentă de activitățile comerciale ale grupului. Fundația are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri și tehnologie.

Până în prezent, Fundația Globalworth și Globalworth au alocat peste 800.000 de euro pentru construcția primului laborator High Tech din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, burse de studii și documentare pentru cadre didactice, competiții internaționale și proiecte speciale pentru arhitecții din România.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.globalworth.com și pe canalele de comunicare Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură.

Înființată în 2008, Igloo – Habitat și Arhitectură își propune să contribuie la articularea unui spațiu public coerent prin activități (proiecte editoriale și culturale, evenimente) care vizează ridicarea standardelor culturii vizuale într-o societate care încă își caută reperele în domeniul arhitecturii și politicilor urbane. Asociația a derulat până acum proiecte de succes, cu teme în domeniile arhitecturii, patrimoniului, designului și culturii urbane, adresându-se în mod constant nu doar breslei arhitecților, Mai multe informații despre activitatea editorială și culturală a asociației pe www.igloo.ro și pe paginile de Facebook și Instagram.

Contact

Iuliana Dumitru
Comunicare & PR igloo
+40 757 957 510
iuliana.dumitru@igloo.ro

Raisa Beicu
Marketing & PR Manager Globalworth
+40 731 800 257
raisa.beicu@globalworth.com