IMUAU Summer School. Schönberg 2022

Școală de vară în satul Dealu Frumos / Schönberg, jud. Sibiu, 28 iulie - 10 august 2022

https://csav.ro/index.php/research-workshops/

Publicat 1 iunie 2022, actualizat 20 iulie 2022
20 iulie 2022

Program:

29 iunie 2022

Anul acesta, în perioada 28 iulie - 10 august, la Școala de Vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022, am invitat specialiști din domeniul arhitecturii, restaurării, antropologiei, arheologiei, istoriei artei, al meșteșugurilor și al materialelor de construcții pentru a contextualiza patrimoniul cultural și arhitectural din Dealu Frumos, jud. Sibiu și pentru a înțelege mai bine tradițiile și nevoile comunității locale.

Partenerii noștri: Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, Institutul Național al Patrimoniului, Casa Teutsch - Muzeul Bisericii Evanghelice C.A., Complexul Național Muzeal Astra, Primăria Comunei Merghindeal, jud. Sibiu, Revista Zeppelin și Agenția Națională de presă AGERPRES. Sponsorii noștri: Iconic Wood și Rubio Monocoat România.

Școala de vară „IMUAU Summer school Schönberg 2022” este un proiect realizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prin Centrul de Studii de Arhitectură Vernaculară de la Dealu Frumos, prin Secția Conservare Restaurare a Facultății de Arhitectură a UAUIM - Sibiu și prin Centrul Expozițional Documentar - Muzeul Școlii de Arhitectură, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București, proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură și de Fundația Prințul de Wales.

Vă așteptăm cu drag!

11 iunie 2022

Sunteti invitați să vă înscrieți la școala de vară IMUAU Summer School. Schönberg 2022, ce se va desfășura între 28 iulie -10 august, în două serii: 28 iulie - 3 august și 4 - 10 august!

Continuând principiul „learning by doing” al ediției pilot, această școală de vară vă propune intervenția practică asupra unei șuri și a unui grajd, într-o gospodărie specific săsească, din satul Dealu Frumos (în limba germană, Schönberg) aflat în centrul geografic al țării, în județul Sibiu.

Este vorba despre o cooperare între mediul universitar de arhitectură, organizații de specialitate și invitați deosebiți, care vine în sprijinul unei nevoi reale de experiență practică și de intervenție pe patrimoniu.

Participanții la școala de vară pot fi studenți la oricare dintre specialitățile facultăților de profil din țară, din orice an de studiu, precum și arhitecți stagiari înscriși la filialele OAR.

În completarea activităților practice, participanții vor avea parte de prelegeri ale invitaților speciali, de discuții libere și apropierea de meșteri locali, vizite la șantiere din vecinătate și alte experiențe culturale locale.

Activitățile la care sunteți invitați sunt:

Condițiile de desfășurare a școlii vor presupune un acord scris al dvs. de a urma un scurt instructaj tehnic.

Taxa de participare este de 300 de RON, iar cei interesați sunt încurajați să aplice la „Bursele OAR pentru studenții arhitecți care participă la Școli de vară – ediția 2022”: https://oar.archi/stiri/stiri-din-cultural/burse-oar-pentru-studentii-si-studentele-la-arhitectura-care-participa-la-scoli-de-vara-editia-2022/

Cazarea participanților pe durata școlii de vară va fi asigurată în spațiile Centrului de Studii de Arhitectură Vernaculară – Dealu Frumos, parte a UAUIM, iar masa (mic dejun, prânz, cină) va fi asigurată în sistem catering. Aceste costuri vor fi cofinanțate de către Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură, Fundația Prințul de Wales și participanți (prin taxa de participare).

Activitățile practice și de proiectare vor fi coordonate de către arhitectul Liviu GLIGOR, alături de Sebastian BETHGE coordonator activități dulgheri și Faraon PĂCALĂ fierar invitat, Ioana ZACHARIAS VULTUR coordonator științific, Claudia POPESCU coordonator proiect cultural, Andreea IVANCIOF fotograf. Invitații speciali vor acoperi din nou o paletă largă de perspective asupra temei școlii de vară și a contextului rural al așezării Dealu Frumos, de la abordări arhitecturale, la cele istorice, de patrimoniu și etnologie: Martin RILL, Heidrun KÖNIG, Cristina CONSTANTIN, Simona IOVĂNESCU, Daniel FURTUNĂ, Cătălina TESĂR și Andreea IOSIF.

Perioada de înscriere la școala de vară este 1 - 15 iunie 2022, urmând ca rezultatele selecției să fie anunțate prin email pe adresele declarate în formular, în data de 20 iunie 2022.

Formularul de înscriere poate fi completat la adresa: https://forms.gle/GHTGM3cPQ463f9zp7

Toate detaliile actualizate pot fi consultate pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/Schönberg-live-studio-summer-school-100259572264251

Vă așteptăm cu drag!