UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
PENSIUNE TURISTICA

Generalitati

Pensiunile fac parte din programul hotelier. Programul hotelier este unul din programele de arhitectura complexe, situandu-se in contemporaneitate la interferenta mai multor tipuri de activitati.

Pensiunile reprezinta in primul rand ilustrarea unei functiuni de habitat temporar. "Calatori" pot fi clienti de 1-2 zile si atunci pensiunea este preponderent de tranzit . De asemenea, clientii pot fi turisti care doresc un sejur prelungit determinat de vecinatatea unui sit istoric (turism cultural), de vecinatatea unei zone de distractie (turism distractiv), de vecinatatea unei zone peisagere montane, marine (turism de agrement), de practicarea unor sporturi (turism sportiv) sau de apropierea unei zone curative (turism balnear). Zona de amplasare impune pensiunii anumite determinari legate de integrarea in sit. Pensiunile se clasifica, conform unor norme nationale, pe "margarete", functie de calitatea si diversitatea spatiilor si serviciilor oferite.

Amplasament

Pensiunea va fi amplasata in localitatea Branesti pe un teren denivelat. Declivitatea terenului spre lacul Pasarea, cu o perspectiva ampla pe directia V-N-E spre Autostrada Soarelui si spre N spre padurea Branesti.

Accesul spre amplasament se face din drumul judetean care porneste din DN3 si leaga localitatea Branesti de Vadul Anei.

Incadrarea in sit, orientarea spre peisaj, accesele carosabile si pietonale, conformarea spatiala vor impune pensiunea ca o prezenta polarizatoare pentru bucurestenii dornici de a practica pescuitul sportiv sau pentru a se destinde.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Alina Segal
Atelier: Cristina Gociman
Ioana Tanasie
Atelier: Cristina Gociman
Daniel Lancea
Atelier: Cristina Gociman
Iulian Mosu
Atelier: Cristina Gociman
Bogdan Chipara
Atelier: Cristina Gociman
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/