UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Program de arhitectură și context urban

Program de arhitectură și context urban

Zona propusă pentru studiu se află în București, fiind delimitată spre nord de străzile C.A. Rosetti, Maria Rosetti și Popa Petre, spre sud-est de strada Spătarului, spre sud de Bulevardul Carol I, iar spre vest de străzile Tudor Arghezi, Batiștei și David Praporgescu (incluzând parcelele de pe ambele fronturi ale străzilor menționate). În urma parcurgerii acestui perimetru, fiecare student va selecta un amplasament precis (cu excepția celui pe care urmează a se desfășura proiectul nr. 2). Criteriile de alegere vor fi stabilite de către fiecare atelier, în funcție de particularitățile temelor proprii. Se recomandă ca suprafața terenului să fie cuprinsă între 500 și 1200 mp.

Temele de atelier vor preciza destinația construcției și categoriile de activități pe care aceasta le va adăposti, ținând cont de caracterul și importanța zonei în ansamblul orașului. Se pot avea în vedere destinații turistice, sociale sau culturale. În funcție de specificul programului, se vor lua în considerare cerințele privind accesibilitatea (pentru persoanele cu handicap) și parcarea autovehiculelor.

Prima etapă – analitică – a studiului va avea ca obiect vecinătatea amplasamentului ales, stabilind conexiunile necesare cu scara cartierului și cu cea a orașului. Extinderea perimetrului de analiză va fi determinată împreună cu îndrumătorii de la atelier, în funcție de particularitățile locului. Urmărim astfel o abordare progresivă a înțelegerii orașului, care va fi continuată în anii următori prin analize multicriteriale complexe ale unor zone urbane mai ample. Important este ca această etapă analitică să conțină atât o dimensiune morfo-tipologică, cât și una socială, permițând înțelegerea modalităților cotidiene prin care orașul este perceput și utilizat, în contextul particular al locului ales.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Viorela Bogatu
Atelier: Emil Barbu Popescu
Oana Anghel
Atelier: Liviu Neaga
Ersin Bactisa
Atelier: Liviu Neaga
Saviana Nica
Atelier: Dana Chirvai
Mihai Bobes
Atelier: Dana Chirvai
Andreea Stefania Precup
Atelier: Florian Stanciu
Andreea Radulescu
Atelier: Florian Stanciu
Sergiu-Constantin Matei
Atelier: Niculae Grama
Anca-Ioana Ciobanu
Atelier: Niculae Grama
Andrea Voiculescu
Atelier: Emil Barbu Popescu
Alina Bosneag
Atelier: Emil Barbu Popescu
Mihai Popa
Atelier: Cristina Ochinciuc
Elena Catrina
Atelier: Cristina Ochinciuc
George Puscasu
Atelier: Cristian Drughean
Cristina Galan
Atelier: Cristian Drughean
Diana Badoiu
Atelier: Cristina Gociman
Alfred Toader
Atelier: Cristina Gociman
Daniel Berindeanu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Anda Zota
Atelier: Mircea Ochinciuc
Iulia-Elisabeta Popescu
Atelier: Iulian Gudina
Elena Tira
Atelier: Iulian Gudina
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/