UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
De la sit la program

De la sit la program

Proiectul se va desfășura pe un amplasament situat în interiorul zonei studiate la exercițiul anterior, la intersecția străzilor Traian și Labirint. Terenul are o suprafață de circa 770 mp. Studenții vor propune destinația construcției și vor defini programul arhitectural, urmărind caracterul public al acestuia și prezența unei dimensiuni culturale. Îndrumarea de atelier va asigura înțelegerea și respectarea acestor două condiții. Obiectul arhitectural va avea o suprafață desfășurată de maximum 1600 mp. În funcție de specificul programului, se vor lua în considerare cerințele privind accesibilitatea (pentru persoanele cu handicap) și parcarea autovehiculelor pe parcelă.

Etapa inițială a studiului – analiza contextului urban – va avea în vedere elementele prezentate în tema proiectului 1. Decizia privind destinația viitoarei construcții se va baza pe o interogare critică a rezultatelor analizei, încercând să exploreze tema adecvării programului de arhitectură într-un anumit context – construit și social. Indiferent de nuanțele posibile ale raportului program–formă–context, problema adecvării va fi discutată atât la scara vecinătății imediate, cât și la cea a cartierului și, după caz, la cea a întregului oraș.

Tema solicită studenților definirea detaliată a programului, urmărind înțelegerea activă a dimensiunii funcționale în arhitectură. După un studiu critic, cu caracter tipologic, al exemplelor construite cu destinații asemănătoare, studenții vor putea să propună scenarii coerente privind activitățile specifice, care să contribuie apoi la definirea spațială a proiectului.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Lupu Ion, Lacatis George
Atelier: Silvia Costescu
Alexandru Stefan Vasiliu
Atelier: Tavi Iliescu
Iuliana Biru
Atelier: Anca Otoiu
Cosmin Galateanu
Atelier: Iulia Stanciu
Ovidiu Serghe
Atelier: Adrian Spirescu
Marina Cipileaga
Atelier: Gabriela Tabacu
Deborah Feldman
Atelier: Emil Barbu Popescu
Bianca Barabas
Atelier: Emil Barbu Popescu
Anca Radu
Atelier: Haytham Zeki
Alexandra Antal
Atelier: Haytham Zeki
Marcel Ionescu Lupeanu
Atelier: Anca Mitrache
Cristina Marcu
Atelier: Anca Mitrache
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/