UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Hotel urban 4 stele

HOTEL URBAN 4 STELE
Calea Plevnei 137-139

1. Amplasamentul propus se afla in zona centrala a Bucurestiului, in apropierea intersectiei Caii Plevnei cu strazile Constantin Noica si Mircea Vulcanescu, o zona favorabila functiunii propuse - Hotel urban de 4 stele - cu o capacitate de 300-400 camere (in functie de posibilitatile de ocupare a terenului).

2. Reglementari urbanistice. Conform P.U.G. Bucuresti, terenul se suprapune pe subzonele CB1 (servicii publice dispersate in afara zonelor protejate, P.O.T. maxim 50%, C.U.T. maxim 2.4, Regim maxim de inaltime P+10 posibil de suplimentat cu doua niveluri), CA2 (subzona centrala cu functiuni complexe, P.O.T. maxim 70%, C.U.T. maxim 2.4) si V1a (parcuri, gradini, scuaruri si fasii plantate publice). Terenul are o suprafata de 2,8ha si se aliniaza la Calea Plevnei pe limita de nord-est pe o deschidere de circa 190m.

La nord-vest, terenul se invecineaza cu o zona verde si cladirile de birouri apartinand Institutului de Cercetari Chimice, la sud-vest - cu anexele campusului ANEFS iar la sud-est cu tesutul de case adiacent strazii Constantin Noica.

3. Functiuni

 • Cazare - unitatile de cazare vor fi structurate astfel (cifrele au caracter orientativ):15% camere cu un pat, 80% camere duble, 5% apartamente
 • Holul de acces - se va dimensiona conform normativului si va cuprinde: spatiu si birouri de receptie, zona de asteptare, mici spatii comerciale, agentie de turism, cabine telefonice, birou schimb valutar, spatiu seif, camera de bagaje, camera de supraveghere. Spatiile pentru administrarea hotelului se vor amplasa in legatura cu holul. In distributia spatiilor se va urmari ca din zona holului sa existe accese facile catre celelalte zone functionale (bar, restaurant, centrul de conferinte, piscina, centru fitness). Pentru persoanele cu handicap locomotor se vor prevedea dotari corespunzatoare. Se va asigura un acces direct din zona de parcare subterana.
 • Spatiile destinate alimentatiei publice vor cuprinde: un bar hol central (in legatura directa cu zona bucatariei-bauturi, cu garderoba si grupuri sanitare proprii), restaurant, salon mic-dejun, cofetarie (cu acces direct din exterior), club, bucatarie(dimensionata conform normelor pentru a servi toate spatiile de alimentatie publica enumerate mai sus precum si sala multifunctionala, salile de reuniune si serviciul in camera, amplasata de preferinta la parter, aprovizionata printr-o curte de serviciu la parter sau subsol);
 • Sala multifunctionala - cu acces din spatiile comune ale hotelului si direct din exterior, va avea o capacitate de maxim 1000 persoane si va cuprinde: sala principala, foaier, spatiu de primire si inregistrare participanti, garderoba, grupuri sanitare, depozit mobilier, depozit aparatura audio-video, oficiu in legatura cu bucataria, regie audio-lumini, cabine de traduceri simultane).
 • Sali de intilniri: vor fi prevazute 5-6 sali de reuniuni de aproximativ 50mp fiecare, amplasate in apripierea salii multifunctionale, astfel incat sa poata fi utilizate toate anexele acesteia.
 • Mic centru de afaceri: 2-3 birouri posibil a fi inchiriate temporar clientilor hotelului, cu receptie si punct de informare si un birou dotat cu echipamente IT (internet, fax, aparatura de imprimare si multiplicare)
 • Fitness: accesibil atat din circulatiile comune ale hotelului cat si din exterior, va cuprinde: hol receptie, sala fitness 100mp, sala aerobic 150mp, zona umeda, cabine masaj, vestiare, mic spatiu comercial cu articole sportive, bar).
 • Piscina: acoperita, va avea adiacent un spatiu degajat, o terasa amenajata cu platforme pentru plaja, urmand sa functioneze impreuna cu centrul de fitness, utilizand aceleasi accese, vestiare, etc. Pe terasa va putea fi amplasat un bar in aer liber.
 • Servicii: salon cosmetica, coafura, frizerie, etc. cu acces din holul hotelului
 • Spatii anexe: birouri administrative (hol primire zona administratie cu birou infirmare, birou director, secretariat, sala sedinte, birou director adjunct, birou organizare evenimente, birou director comerical, contabilitate, birou rezervari, camera calculatoare, camera securitate, camera operator telefonic, cabinet medical), spalatorie, spatii pentru personalul hotelului (camera control acces si paza, birou director personal, arhive si depozite, vestiare si grupuri sanitare, sala mese personal), spatii tehnice de intretinere (ateliere de intretinere, birou asistenta tehnica, depozit aparatura tehnica).
 • Spatii tehnice: amplasate preponderent in subsol, vor cuprinde: post transformare, grup electrogen, rezerva de apa, statie de pompe, centrala termica, centrala ventialtie si climatizare, camera ascensoare)
 • Parcare: hotelul va beneficia de parcari si accese auto pentru clienti si de serviciu supra si subterane - calculate conform normelor (autoturisme si autobuze).

Documentarea de urbanism si de obiect va fi un element esential al proiectului (PUG,PUZ-ul zonei, norme, normative si legi in vigoare - Neufert, normativul de servicii hoteliere, norme sanitare, de pompieri, Aparare Civila, mediu,etc.) si va fi facuta de catre studenti in conditii asemanatoare cu cele din practica curenta de arhitectura, lasandu-se de asemenea o mare libertate acestora in finalizarea temei .

Indrumatorii de ateliere vor intocmi impreuna cu studentii bibliografia pe care o considera necesara si vor identifica sursele de informare pentru elaborarea unor solutii optime de arhitectura .

INTOCMIT:
Conf.dr.arh. Radu TEACA

Proiecte în cadrul acestei teme:

Ioana Ciurea
Atelier: Zoltan Takacs
Arama Nona
Atelier: Zoltan Takacs
Oana Albu
Atelier: Virgil Polizu
Andreea Tanasele
Atelier: Virgil Polizu
Dimitrie Stefanescu
Atelier: Stefan Scafa-Udriste
Mihai Popescu
Atelier: Radu Tanasoiu
Ilinca Radulescu
Atelier: Florin Biciusca
Daniela Vrancianu
Atelier: Florin Biciusca
Dan Cioclu
Atelier: Daniela Radulescu-Andronic
Ciprian Paleacu
Atelier: Constantin Dobre
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/