UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
CULTURA: Centru de informare privind cucerirea spatiului cosmic

Centru de informare privind cucerirea spatiului cosmic

Amplasament

Terenul propus se afla in Bucuresti, in cartierul Cotroceni, in proximitatea Academiei Militare, la intersectia strazii Gh. Marinescu cu strada dr. D- tru Bagdasar, in Piata Eroilor.

Ansamblul cuprinde centrul propriu zis precum si un mini hotel - pensiune. Desi constituie teme de atelier distincte, ele trebuie sa formeze un cuplu arhitectural integrat volumetric si functional, folosind impreuna accesul carosabil, parcajul/ garajul, sistemul tehnic de instalatii, infrastructura, etc.

Date de tema

Centrul de informare este destinat specialistilor in domeniu, invitatilor la diferite manifestari cat si vizitatorilor si turistilor interesati.

Terenul are o declivitate de cca. 5% pe doua directii: de la vest la est si de la sud la nord. Pentru amplasarea cladirilor se va folosi partea de jos a terenului.

Studiul va avea 3 faze: in prima se va studia situl si se va face o propunere volumetrica pentru amandoua functiunile, in cea de a doua se va studia centrul de informare si in a treia zona de cazare.

Centrul de Informare va avea o suprafata construita desfasurata de 400-500 mp. si un regim de inaltime subsol, parter si un etaj.

Obiective suplimentare ale studiului:

Studentii vor avea in vedere ca functiunea specifica a edificiului este prezentarea spatiului cosmic ca rezultat al programelor de cercetare in beneficiul omenirii, sau in scopuri militare distructive.

Criterii suplimentare de apreciere fata de tema cadru :

Abilitatea de a rezolva proiectul intr-un context deosebit prin prezenta unor obiective semnificative precum Academia Militara, Monumentul si Piata Eroilor

Proiecte în cadrul acestei teme:

Calin Lupulescu
Atelier: Victor Ivanes
Alin Andrei Radomir
Atelier: Victor Ivanes
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/