UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
SPATIU PUBLIC: Amenajarea unui spatiu urban din Bucuresti

Amenajarea unui spatiu urban din Bucuresti

Amplasament:

Tema popune studentilor rezolvarea unui spatiu public urban prin amenajarea unui amplasament real din Bucuresti, respectiv zona verde adiacenta turnului Foisorului de Foc, in dorinta restituirii lui catre locuitorilor orasului. Caracterul propus acestui spatiu public este lasat la libera alegere a studentului. Astfel spatiul propus poate fi: de odihna, si asteptare, de meditatie, informare, loc de joaca pentru copii, comercial, destinat diverselor manifestatii cultural-recreative, etc.

Spatiul, se afla in imediata apropiere a FOISORULUI DE FOC, la intersectia a doua strazi importante din sectorul 2, fiind marginit pe trei laturi de carosabil conform planului anexat. Prin pozitie terenul se afla in zona de influenta a doua dotari importante orasenesti: muzeul Pompierilor si Spitalul de Ortopedie fiind flacat de statiile de troleibuz. De aceea aglomeratia in zona este deosebita mai tot timpul zilei.

Date de tema:

Pentru acest spatiu verde ce contine vechiul turn al Foisorului de Foc se va propune amenajarea acestuia si transformarea lui, la alegere, intr-un spatiu de întâlnire si dialog, sau de informare, comert cultural, etc, utilizând ca elemente de interventie mobilierul urban, pavaje, oglinzi de apa, texturi si culori, elemente de vegetatie, eventuale structuri modulate usoare si demontabile, închise sau deschise, acoperite partial sau total, etc. Functiunile, principiile de compozitie, materialele de realizare a acestor amenajari sunt lasate la alegerea studentului.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Andreea Hriscu, Adrian Theodoru Niculae
Atelier: Marian Moiceanu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/