UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
Business Urban Hotel 4**** - Buzesti / Polizu

Business Urban Hotel 4**** - Buzesti / Polizu

Pentru proiectul in curs se propune un amplasament in zona centrala a Bucurestiului, amplasament in apropierea Pietei Victoriei- zona Buzesti - Polizu,favorabil functiunii propuse - HOTEL URBAN 4 ****de tip " business " ,cu o capacitate de cca 250 locuri in camere single,de doua paturi si apartamente .

Zona in care se afla hotelul este CA 2,cu POT = 70% la un regim de inaltime peste P+6 . Terenul are cca 3000 mp si o forma alungita,cu strazi pe trei laturi - strada principala ( Polizu ) pe latura lunga spre Sud .

Incadrarea hotelului in categoria 4**** presupune nu numai spatii corespunzatoare,dar si servicii pe masura. Hotelul va beneficia de parcari si accese auto pentru clienti si de serviciu supraterane si in subsol(uri) - calculate conform normelor in vigoare( autoturisme si autobuze ) . La interior se va acorda o atentie deosebita spatiilor de reprezentare - receptie : hol de receptie cu tejghea si birouri de receptie,asteptare - discutii,spatii de alimentatie - bar,restaurant,salon de mic dejun,sala multifunctionala ( min.27 x 15 m )cu acces din oficii,sali de intilniri,eventual o sala de conferinte de max.150 persoane cu anexele de rigoare ( depozit scaune,birou conferentiar cu grup sanitar,garderoba,grup sanitar de hol,etc.),mic comert specific functiunii ( presa,schimb valutar,flori,cadouri-artizanat,etc..

Deasemeni,optional hotelul poate avea spatii de sport- intretinere : fitness,squash,sauna,masaj,cosmetica,cu anexele de rigoare .

Se va acorda atentie spatiilor destinate personalului de servire, mai numeros la acest tip de hotel,precum si circulatiilor de serviciu,pe verticala si pe orizontala,a relatiilor spatii publice - spatii de serviciu ( schimb lenjerie, room-service, servire directa,etc.) tinind cont de cantitatea si calitatea serviciilor cerute de gradul de confort propus .

Se va tine cont de raportul : camere de serviciu/nivel/numar de camere de cazare servite la 4****,de pozitionarea altor anexe necesare personalului de serviciu : depozite de zi si de inventar,( spalatoria de lenjerie va functiona in afara hotelului ),oficii,vestiare,sali de mese,spatii de relaxare,alte functiuni care sa permita buna functionare a hotelului .

Camerele de cazare vor fi de doua locuri,single si apartamente, dimensionate si dotate conform gradului de confort cerut de tema .

Se cere,deasemeni,studierea atenta a datelor PUG - ului pentru zona respectiva si a prevederilor Codului Civil,pentru o corecta evaluare a posibilitatilor de amplasare a constructiei .

Documentarea de urbanism si de obiect va fi un element esential al proiectului ( PUG,PUZ- ul zonei,norme,normative si legi in vigoare - Neufert,Normativul de servicii hoteliere,norme sanitare,de pompieri,Aparare Civila,mediu,etc.) si va fi facuta de catre studenti in conditii asemanatoare cu cele din practica curenta de arhitectura,lasindu-se deasemeni o mare libertate acestora in finalizarea temei .

Indrumatorii de ateliere vor intocmi impreuna cu studentii bibliografia pe care o considera necesara si vor identifica sursele de informare pentru elaborarea unor solutii optime de arhitectura .

Proiecte în cadrul acestei teme:

Ioana Zdralea
Atelier: Georgica Mitrache
Andrei Constantin Petrache
Atelier: Georgica Mitrache
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/