UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
TURISM: Pensiune turistica la Predelut (Bran)

TURISM: Pensiune turistica la Predelut (Bran)

Amplasament

Terenul se afla in satul Predelut - Bran, judetul Brasov, si are o suprafata de aproape 7000mp. Terenul se afla in proprietate private si beneficiaza de o servitude de la drumul principal. Pozitionarea intr-un climat satesc, tipic pentru zona Bran, permite racordul relativ usor la utilitati, iar faptul ca terenul este intr-o usoara panta ii deschide perspective atat catre muntii Bucegi cat sis pre intreaga vale locuita. Tradita turistica a locului si tipologiile arhitecturii vernaculare prezente atat prin materialele de constructie naturale cat si prin formele traditionale, contribuie la valoarea locului. Prin mutatiile populatiei dinspre oras catre rural, zona capata noi valente culturale.

Date de tema

Dotarea propusa va fi o pensiune turistica rurala cu un confort sporit, conform normativelor in vigoare (normativele vor fi puse la dispozitia studentilor la prezentarea temei). Functiunile majore sunt:

Spatii de cazare in camere cu 1-2 paturi, fiecare unitate fiind mobilata cu vestibul, spatiu depozitare, grup sanitar.

Spatiul de luat masa pentru oaspetii pensiunii si inca 20 de locuri suplimentare.

Parcaj auto si acces parcaj pentru aprovizionare.

Spatiu relaxare cca. 100mp pentru lectura, loc de joaca pentru copii, hobby etc.

Birou administrator, acesta avand locuinta in imediata apropiere a sitului.

Dependinte: bucatarie cu depozitari si acces de serviciu, spatii tehnice si de menaj, grupuri sanitare pe sexe pentru public.

Completarea acestor functiuni se poate face de fiecare student prin indrumarea la atelier cu dotari care sa se regaseasca in normativul pensiunilor rurale.

Regimul de inaltime este S+P+E+M, subsolul sau demisolul fiind partial.

Sistemul constructiv va tine cont de tehnicile si materialele utilizate iar imaginea trebuie sa tina cont de caracteristicile sitului.

Pentru buna intelegere a sistemului constructive sunt admise oricefel de detalii care sa evidentieze elementele structurale.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Ioana Voicu
Atelier: Octavian Iliescu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/