UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
ECO-PARK SNAGOV - PENSIUNE

ECO-PARK SNAGOV - pensiune pentru o asociație a voluntarilor ecologiști

PRETEXT

În contextul intensificării mișcărilor civice ecologiste care promovează dezvoltarea durabilă în diferite eco-sisteme (precum Asociația “Salvați Dunărea și Delta,” sprijinită de Academia Cațavencu), cele două teme de atelier vizează un amplasament comun situat în zona lacului Snagov și propun dezvoltarea unui mod de cazare alternativ de tip pensiune și, respectiv, un club, în cadrul unei stațiuni experimentale mai mari pentru voluntarii și simpatizanții implicați în diverse acțiuni ecologice.

Deși sunt constituite ca teme de atelier distincte, pensiunea și clubul trebuie să alcătuiască un ansamblu arhitectural integrat, relaționându-se reciproc pe teren.

AMPLASAMENT

Aflat la 35 km de București pe șoseaua DN 1 și la 2km de nodul “km 24” al autostrăzii București–Brașov, situl este un teren neconstruit care se desfășoară tangent la limita administrativă dintre comunele Ghermănesti și Snagov, de o parte și de alta a unui canal al lacului Snagov.

Accesul principal către sit se realizează la nord, din DJ 101B (Snagov), iar cel secundar, la sud, din drumul de exploatare 354 (Ghermănești).

DATE GENERALE DE TEMĂ

Constituind un model experimental de dezvoltare turistică ecologică, exercițiile vor pune accentul pe explorarea resurselor estetice ale “arhitecturii sărace” / low-tech care folosește energia înmagazinată în regim pasiv, potrivit configurațiilor “inteligente” bazate pe principiile fizicii construcțiilor, mai mult decât pe sistemele active ale instalațiilor sau dispozitivelor high-tech. Se va lua de asemenea în considerare realizarea construcției cu materiale, tehnici și resurse locale minime.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Gabriel_Mihalea
Atelier: Gabriela Tabacu
Constantin Cozma
Atelier: Gabriela Tabacu
Orar – toate facultățile
ORAR Sem1.20-21 - v4_1118.pdf
Tur virtual
architecture.uauim.ro
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/