UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
SPATIU - STRUCTURA - EXPRESIE: Pavilion de acces la Muzeul Tehnicii, Bucuresti

SPATIU - STRUCTURA - EXPRESIE: Pavilion de acces la Muzeul Tehnicii, Bucuresti

Amplasament :

Parcul Carol din Bucuresti, în zona accesului din strada Candiano Popescu.

Date de tema:

Se cere amplasarea unui nou pavilion de acces la Muzeul Tehnic din Bucuresti, aflat în Parcul Carol. Amenajarea zonei intrarii în muzeu va face parte integranta din solutie. Aveti libertatea de a va restrânge la o interventie minimala (un spatiu de control si acces, un mic spatiu de depozitare si un grup sanitar pentru vizitatori) sau de a introduce anumite functiuni suplimentare (cafeteria, spatii comerciale, spatii de expunere temporara). Suprafata desfasurata nu va depasi 200 mp.

Obiectivul studiului :

Ca prima propunere pentru ciclul de proiecte al anilor II-III, aceasta tema va încerca articularea subiectelor de factura mai abstracta din anul I cu unul concret. Cautam sa provocam prin acest proiect o apropiere pe care o consideram fireasca fata de problemele si posibilele solutii ale unei teme de proiectare. Aceasta presupune, credem, stimularea nevoii de cautare a unei fundamentari teoretice, ca suport pentru viitorul obiect de arhitectura propriu-zis.

Aceasta cautare porneste de la asezarea într-un context - atât fizic, material cât si arhitectural, istoric. Contextul ales va solicita doua tipuri de raspuns: pe de o parte, optiunea pentru un anume tip de rezolvare urbanistica a legaturii muzeu-parc (si anume pozitionarea exacta a obiectului-pavilion), precum si rezolvarea unui prim program de arhitectura (cu functiunile si necesitatile sale); pe cealalta parte, cautarea unui tip de atitudine în abordarea arhitecturii moderne prin relationarea cu un patrimoniu construit si peisager.

Provocarea acestei teme o consideram a fi însasi cautarea unor principii de dialog, cât si, apoi, a formelor de concretizare a acestora (prin tipuri de spatii, de structura, materiale folosite).

Proiecte în cadrul acestei teme:

Mircea Nicolescu
Atelier: E.B. Popescu
Izabela Pavel
Atelier: E.B. Popescu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/