UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
SPATIU - STRUCTURA - EXPRESIE: Pavilion multifunctional (Scoala de golf) in cadrul Clubului Diplomatic Bucuresti

SPATIU - STRUCTURA - EXPRESIE: Pavilion multifunctional (Scoala de golf) in cadrul Clubului Diplomatic Bucuresti

Amplasament:

Terenul se afla pe malul Lacului Floreasca in incinta Clubului Diplomatic Bucuresti, soseaua Bucuresti - Ploiesti nr 2B, sector 1, mun. Bucuresti. Conform PUG Bucuresti, terenul se afla in zona protejata. Suprafata terenului pe care se va amenaja pavilionul este de circa 2000 mp.

Date de tema:

Se propune constructia unui pavilion care va avea functiunea de scoala de golf. Pavilionul se va construi din materiale moderne avand o configuratie spatiala deosebita.

Principala functiune a pavilionului va fi de spatii special amenajate pentru scoala de golf iar pe langa aceste spatii se pot propune la alegere de catre student si alte functiuni (cafenea, depozit echipamente golf, spatiu birou antrenori, grup sanitar minimal impartit pe sexe). Suprafata des- fasurata sa nu depaseasca 300 mp. Structura va fi la alegere si va permite schimbarea usoara a configuratiei spatiale precum si adaptarea la cerinte diverse. Tipurile de material folosite vor fi specificate, iar solutiile vor fi justifi- cate in planse prin schite sugestive si text. Se cere redactarea unui eseu care sa argumenteze configuratia spatiala a pavilionului.

Obiective suplimentare ale studiului:

Contextul existent obliga la o relatie speciala cu situl, la un demers de inte- grare a noului intr-un spatiu situat langa un teren de golf si intr-o zona pro- tejata preponderent verde. Expresivitatea obiectivului de arhitectura va trebui sa se integreze in aceasta zona incarcata de verdeata.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Victor Cristian Obancea
Atelier: Vasile Meita
Dragos Milotin
Atelier: Vasile Meita
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/