UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Departamentul pentru managementul cercetării | Sponsori | Contact
Spatiu structura: Centru de informare

Centru de informare

Tema propune studiul unui spatiu structura atasat unui traseu major pietonal si de biciclisti destinat utilizatorilor acestuia in scopul informarii lor despre traseu si oras si deasemeni in a reprezenta un punct de intalnire si socializare inedit in peisajul orasului. Spatiul structura se doreste a fi in contextul dat un obiect semnal ce da orasului unul din semnele noi identitare. Amplasament: Amplasamentul propus se afla in vecinatatea cladirii noi destinate Academiei din vecinatatea cladiriiParlamentului pe un teren situat la intersectia Caii 13 Septembrie cu B-dul Libertatii.

Amplasamentul aflandu-se pe traseul unui pietonal major ce Trece din zona Bisericii Antim (Str. Antim Ivireanu) catre Calea Rahovei. Zona cu Palatul Parlamentului (fosta Casa a Poporului) este principala atractie turistica a Bucurestiului si are din aceasta cauza un potential major atat din punct de vedere turistic cat si comunitar. Programul arhitectural propus este cel al unui Centru de Informare - orientat catre turisti si comunitari - despre oras cu perspectivele sale trecute, prezente si viitoare unde se pot dezvolta expozitii temporale si/sau permanente legate de aceasta, ce va avea si functiuni conexe cum ar fi o Cafenea-Cofetarie si un Centru tip Rent-a-Bike ce va deservi viitorul traseu pietonal si de biciclisti.

Constructia propusa va avea un regim de inaltime de max.= 15 m, si o suprafata desfasurata de maxim 800 mp. Pavilionul va cuprinde urmatoarele spatii: Hol de acces cu punct de receptie, Spatiu de expunere, Mini shop cu carti si alte obiecte mici inclusiv depozitare (max 50mp), Spatiu de conversatie / seminare, Spatiu informare digitala & internet (max 30mp) Spatiu cafenea-cofetarie cu terasa (max 200mp fara terasa); Spatiu Rent-a-bike cu sala de inchiriere, mic atelier, vestiar cu dus si toaleta (max 200mp); Anexe cu grupuri sanitare, depozitari pentru obiecte expo (max 30mp), mic birou administrativ cu depozitare (20mp), Sistemul structural si constructiv va fi la alegerea studentului.

Principalele obiective ale studiului sunt: Intelegerile contextului dat de insertie si relatia cu vecinatatea (Palatul Parlamentului, Traseul Pietonal Major) cu ajutorul unui studiu-analiza preliminar al acestuia. Crearea unui obiect semnal adecvat conceptual perioadei temporale actuale odata cu sustinerea morfologica a acestuia printr-o poveste initiatica.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Rares Dragoiu
Atelier: Mario Kuibus
Cristina Pantilie
Atelier: Mario Kuibus
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/