UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact
MUSIC CLUB IN CENTRUL BUCURESTIULUI

In zona centrala a Bucurestiului au aparut, din cauza cererii mari, o sumedenie de mici terase si bistro-uri. Majoritatea au fost incropite in casele vechi ale zonei centrale, nefiind rezolvate functional pe deplin. In timp populatia Bucurestiului a inceput sa caute insa niste medii mai elevate, locuri in care sa-si petreaca timpul si altfel decat sa consume.

Obiective

Tema propune crearea unui spatiu destinat in principal consumului de muzica. Un club in care sa se poata organiza concerte cu o muzica variata, de la jazz pana la electro cu visuals si lumini. Un club flexibil si adaptabil care sa fie intim si sa puna in evidenta artistul de pe scena si muzica lui.

Amplasament

Pe traseul format din strada Jean Louis Calderon si strada Pictor Arthur Verona exista niste amplasamente posibile pentru un astfel de club. Prima parte a studiului necesita o parcurgere amanuntita a acestui traseu, intelegerea lui si alegerea, in final, a unui amplasament pentru club.

Date de tema

Constructia va avea un regim de inaltime maxim S+P+1,(etajul poate fi o terasa partial acoperita) , si va cuprinde urmatoarele spatii: foyer de receptie care va include si o garderoba vestiare si grupuri sanitare despartite pe sexe pentru artisti grupuri sanitare despartite pe sexe pentru public un birou minimal de administratie zona de club care va cuprinde scena, ring de dans si locuri la mese cu o capacitate de cca. 150 de persoane un bar care va fi legat de un oficiu si o zona de depozitare - perspective interioare si exterioare din care sa se vada elementele principale ale amenajarii. macheta de studiu sc. 1:200

Constructia va fi completata de o amenajare a intregului amplasament in spiritul clubului. Sunt deasemenea de preferat doua accese in club, unul pentru public, si unul pentru aprovizionare/personal. Este indicat sa se faciliteze parcarea taxi-urilor in fata clubului printr-un mic scuar, pentru a nu afecta traficul din zona. Sistemul structural este lasat la alegere dar se doreste o inscriere armonioasa a constructiei in zona centrala a Bucurestiului. Amenajarea interioara este elementul principal al acestui tip de spatiu. Arhitectul trebuie sa imbine materialele si formele astfel in cat sa existe o simbioza intre aspect si acustica atat de importanta a unui astfel de spatiu.

Proiecte în cadrul acestei teme:

Tudor Arsintescu
Atelier: Octavian Iliescu
Iulian Mitkov
Atelier: Octavian Iliescu
Alin Patru
Atelier: Octavian Iliescu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/