UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Construcție si materialitate

Autor: Elena-Madalina ROSCA
Atelier: Prof.dr.arh. Emil Barbu POPESCU
An univ. 2012-2013
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 1
index proiecte | detalii tema

PODUL DE NUIELE
Demersul proiectului s-a bazat pe cunoasterea contextului orasului Campulung , identificarea materialitatii locului , intelegerea spiritului muscelean. Astfel, dupa o analiza generala a orasului ne-am propus sa studiem indeaproape zona raului Targului care strabate orasul , care desi are un potential extraordinar este ignorat de autoritatile publice . Cele doua parti ale orasului s-au dezvoltat diferit , exista o zona urbana si o zona cu aspecte rurale . Acestea comunica , de-a lungul raului , prin interventii punctuale si anume podurile (auto si pietonale) care asigura tranzitia locuitorilor dintr-o parte in alta a orasului . Proiectul propune o interventie aspura podului pietonal care este in legatura cu strada Ion Mihalache . In aceasta zona exista cateva centre de interes social (repere), in care locuitorii se intalnesc: cizmaria , frizeria , barul, care dovedesc faptul ca locuitorii nu isi petrec timpul doar in propriile curti. Astfel am propus transformarea podului pietonal , al carui unic scop, in prezent, este asigurarea traversarii raului , intr-un loc de intalnire , un loc in care sa se poata sta si profita de privelistea oferita de rau si de imprejurimile sale. Parcurgand podul am fost atrasa de cadre vizibile din anumite puncte , care sunt prezentate detaliat in plansa cu imagini. Incercand sa surprind aceste tablouri am creat patru alveole in consola care directioneaza privirea si in care sunt amplasate banci pentru ca trecatorii sa se opreasca si sa comunice. Am ales sa pastrez structura existenta a podului din beton armat si sa creez un invelis protector de nuiele , inspirandu-ma din materialitatea zonei (boltile de vita de vie din majoritatea curtilor , gardurile specifice zonei din impletituri de nuiele , crengute aruncate pe albia raului). Din momentul patrunderii in interiorul structurii, lumina filtrata are rolul de a ghida spre punctele de interes (alveolele) unde razele soarelui inunda spatiul.

Alte proiecte la tema «Construcție si materialitate»:

Cristiana Moisanu
Atelier: Dana Chirvai
Bianca Nicolae
Atelier: Dana Chirvai
Stefan-Eusebiu Potorac
Atelier: Liviu Neaga
Bogdan-Ionut Radulescu
Atelier: Liviu Neaga
Radu-Anghel Matei
Atelier: Niculae Grama
Alice-Maria Dimofte
Atelier: Niculae Grama
Alina Bosneag
Atelier: Emil Barbu Popescu
George Puscasu
Atelier: Cristian Drughean
Miruna Girdea
Atelier: Cristina Gociman
Oana Dulvara
Atelier: Mircea Ochinciuc
Cosmin Popescu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Diana Cojocaru
Atelier: Iulian Gudina
Andreea-Cristina Codreanu, Anton Giuroiu
Atelier: Iulian Gudina
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Orar – toate facultățile
ORAR Sem1.20-21 - v3.3_1009.pdf
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/