UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Construcție si materialitate

Autor: Alina BOSNEAG
Atelier: Prof.dr.arh. Emil Barbu POPESCU
An univ. 2012-2013
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Acest proiect isi doreste sa creeze un spatiu atat locuitorilor, cat si oamenilor care traverseaza zona, oferind o alternativa in parcurgerea spatiului si a petrecerii timpului liber intr-un cadru natural, prietenos, aflat pe marginea raului, o zona linistita, cu aer curat si placut. Traseul propus este alcatuit din traverse din lemn uzate, luate de la calea ferata care se afla in vecinatatea raului. De-a lungul acestuia exista trei puncte de interes care sugereaza un anumit mod de interactiune si folosire in legatura lor cu mediul inconjurator. Zona de pe insula este amenajata cu lespezi mari de piatra care in anumite zone intra in contact direct cu apa, care te indeamna in zilele calde de vara sa te racoresti bagandu-ti picioarele in apa. Cea de-a doua zona de-a lungul traseului prezinta 2 puncte focale asezate unul in apropierea celuilalt: o zona boltita cu vita de vie sub care se afla o masa mare la care locuitorii zonei se pot aduna de sarbatori sau sa schimbe idei, si cealalta zona unde oamenii sunt invitati sa stea sau sa se intinda pe podeaua din traverse de lemn. A treia zona isi propune sa rezolve o zona de trecere, o pasarela, intr-un loc ingust cu un teren usor accidentat, care in prezent este destul de dificil de traversat in zilele ploioase, si a carei apropieri fata de apa subliniaza legatura zonei cu acest element.

Alte proiecte la tema «Construcție si materialitate»:

Cristiana Moisanu
Atelier: Dana Chirvai
Bianca Nicolae
Atelier: Dana Chirvai
Stefan-Eusebiu Potorac
Atelier: Liviu Neaga
Bogdan-Ionut Radulescu
Atelier: Liviu Neaga
Radu-Anghel Matei
Atelier: Niculae Grama
Alice-Maria Dimofte
Atelier: Niculae Grama
Elena-Madalina Rosca
Atelier: Emil Barbu Popescu
George Puscasu
Atelier: Cristian Drughean
Miruna Girdea
Atelier: Cristina Gociman
Oana Dulvara
Atelier: Mircea Ochinciuc
Cosmin Popescu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Diana Cojocaru
Atelier: Iulian Gudina
Andreea-Cristina Codreanu, Anton Giuroiu
Atelier: Iulian Gudina
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/