UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Spatiu public

Autori: Catalina PLAINO, Iulia RADION
Atelier: Prof.dr.arh Emil Barbu Popescu
An univ. 2011-2012
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 2
index proiecte | detalii tema

Biserica Dintr-o Zi
În urma analizei sitului, am constatat că circulația excesivă a automobilelor este cauza principală pentru proasta funcționare a spațiului din jurul bisericii. De aici a pornit și propunerea de a transforma strada Biserica Enei într-una cu circulație limitată pentru riverani. Astfel,este evidențiat importantul ax pietonal dintre Piața Universității, Calea Victoriei și Piața Revoluției ; se creează un spațiu în care Facultatea de Arhitectură, monument istoric, poate fi observată și se eliberează zona din jurul bisericii. Intervenția noastră accentuează caracterul sacru din jurul bisericii prin apropierea față de natură și prin crearea unui loc în care oamenii se pot aduna. Delimitarea acestui spațiu este una permeabilă, vegetală. Prin înălțimea ei, aceasta permite privirea dinspre exterior și, în același timp, sentimentul de protecție din interior. Folosind lavandă, spațiul capătă un caracter deosebit prin stimularea simțului olfactiv al oamenilor, întipărindu-se astfel în memorie. Trecerea dintre biserică și Facultatea de Arhitectură este tratată în relație cu Pasajul Victoria. Treptele neregulate din ciment turnat se aseamănă unor lespezi de piatră așezate una peste alta. Pentru a anima trecerea, am propus deschiderea spațiului de expoziții al Facultății de Arhitectură înspre public. Materialele utilizate au un scop precis. Către strada principală am folosit pietriș mărunt cu rășini, cu rolul de a omogeniza spațiul. În imediata apropiere a bisericii am folosit pietriș de râu, alb, pentru a evidenția spațiul sacru și puritatea locului, permițând înconjurarea tradițională a bisericii.

Alte proiecte la tema «Spatiu public»:

Ana Munteanu, Roxana Vochescu, Greta Samiș, Aniela Tipser, Andreea Gojgărea
Atelier: Haytham Zeki
Nihal Izet, Sonia Botezatu
Atelier: Haytham Zeki
Denisa Balaj, Ioana Enache
Atelier: Emil Barbu Popescu
Victor Moldoveanu, George Nakanishi Hideaki
Atelier: Adrian Spirescu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/