UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Educație - grădiniță

Autor: Edmond LAKATOS
Atelier: Prof. dr. arh. Niculae Grama
An univ. 2011-2012
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Ideea majora a acestui proiect a fost crearea unei alte "lumi" in mijlocul orasului, o lume a copiilor - un spatiu linistit si ocrotitor . Pe langa functia de gradinita, acest nou ansamblu are rolul de a re-crea imaginea unitara a tesutului vechi al Capitalei, printr-un front stradal care face legatura dintre calcanul imobilului aflat pe Strada Sfintii Apostoli, cu calcanul cladirii imobilului Bancii aflate pe Strada Apolodor. Pe aceasta articulatie au fost agatate volume colorate, care duc cu gandul la niste sertare cu jucariile copiilor. La parter aflandu-se functiunea principala - gradinita - accesul copiilor si personalului didactic se fac separat, la fel si alimentarea bucatariei. Astfel, in partea de sud a amplasamentului (zona cea mai generoasa) se afla o sera, o gradina acoperita din care diverg cele trei grupe, cate una pentru fiecare categorie de varsta. Intre accesul principal al copiilor si necleul verde acoperit se afla spatii cu functiuni comune pentru copii, respectiv sala de sport, sala de mese / sala multifunctionala, cabinet logopedie, etc. La etaj, in volumele scoase partial in consola, au fost dispuse spatiile administrative si cele de inchiriat - etajul 1 si 2 - care au rolul de a "produce" bani gradinitei, speculand la maxim oportunitatile amplasamentului. Pentru a accentua ideea de lume a copiilor, precum si cea de protejare in partea de sud, se continua zidul sub forma de banda cu desene care inconjoara tot ansamblul.

Alte proiecte la tema «Educație - grădiniță»:

Marijus Pudar
Atelier: Iulian Gudina
Catalina Popovici
Atelier: Iulian Gudina
Alina Daniela Calapod
Atelier: Iulian Gudina
Paul Mihai Morariu
Atelier: Cristian Drughean
Diana Grigoras
Atelier: Cristian Drughean
Radu Gabriel Cristea
Atelier: Niculae Grama
Laura Cristea
Atelier: Emil Barbu Popescu
George Marinescu
Atelier: Emil Barbu Popescu
Oana Tutu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Andra Samis
Atelier: Mircea Ochinciuc
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/