UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Educație - grădiniță

Autor: Laura CRISTEA
Atelier: prof.dr.arh. Emil Barbu POPESCU
An univ. 2011-2012
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Gradinita-cetate. O lume in lume, o incinta ocrotitoare, un zid cu valente multiple care invita la descoperire. Proiectul s-a definit prin suma lucrurilor pe care le-am inchipuit a se intampla in aceasta gradina a copiilor, imbogatind astfel tema-cadru sau functiunile propuse initial (bazin de inot, sera de plante, gradina de mirodenii, cuptor, vita-de-vie, gradina de legume). Situl participa la aceasta lume orientata spre interior prin inchiderea pe 3 laturi cu un gard-zid de caramida care devine pe alocuri calcan. Incinta pre-existenta se continua astfel in proiect, intorcandu-se spre sine, acumuland intre ziduri spatii bogate si relatii diverse interior-exterior. Miezul proiectului este spatiul lor comun, flexibil, din care cei mici pot impanzii labirintul, pot cuprinde cu privirea prin transparenta mai multe spatii, si pot descoperi gradini ascunse. Accesul se face in continuarea aleii existente in parc, patrunzand adanc in sit, pana la accesul marcat de copac. Spatiile se desfasoara apoi intre ziduri, creand multiple relatii atat intre ele cat si cu exteriorul. Deasupra labirintului intins pe orizontala se ridica cele 3 “turnuri” de observare, care servesc ca dormitoare cu acces din fiecare grupa. Ele privesc fie spre sparturile din frontul ce inconjoara situl (speculand permeabilitatile vizuale oferite de context), fie spre parcul Iorga, si ofera in acelasi timp o vedere de sus a gradinitei.

Alte proiecte la tema «Educație - grădiniță»:

Marijus Pudar
Atelier: Iulian Gudina
Catalina Popovici
Atelier: Iulian Gudina
Alina Daniela Calapod
Atelier: Iulian Gudina
Paul Mihai Morariu
Atelier: Cristian Drughean
Diana Grigoras
Atelier: Cristian Drughean
Radu Gabriel Cristea
Atelier: Niculae Grama
Edmond Lakatos
Atelier: Niculae Grama
George Marinescu
Atelier: Emil Barbu Popescu
Oana Tutu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Andra Samis
Atelier: Mircea Ochinciuc
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/