UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Educație - grădiniță

Autor: George MARINESCU
Atelier: prof.dr.arh. Emil Barbu POPESCU
An univ. 2011-2012
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Intr-o lume in care casele nu mai stau in curtile lor si orasului in limitele sale,se pune chiar problema rolului arhitecturii.Trecem printr-o criza de sens, in care lucrurile au scapat de sub zavoarele firescului iar echilibrul tranzitiei inca nu a fost gasit. In acest context,departarea devine esentiala(in sensul privirii din afara,cu ochii unui strain daca se poate) iar a te gandi doar la copii este o crima! Cum arhitectura poate sa isi gasesca locul,sa devina ecou si sa se piarda in intensitatea trairilor, in banalitatea vietii, contribuid din umbra la sanatatea oamenilor? Folosind cele mai primordiale lucruri:lumina,spatiul,structura si material, cladirile, oamenii si orasul incep a respira impreuna, fara a se deranja, fara a-si fura unul altuia aerul, gasindu-si propriul ritm. Intensitatea respiratiei cladirii scade si creste odata cu timpul,hranindu-se din momentele zilei,din ciclicitatea anotimpurilor,din umbrele lasate de pasari si copaci,din zapada,vant si ploaie. Pragul se simte,la acesta structura metalica,fiind realizat prin tensiune,lumina si spatiu,bolda ce aduna lucrurile nefiind negata si putand fi observata in alte ipostaze. Un loc fara definitii clare ale spatiului,in care se observa mereu continuumul cladirii pe cele 2 directii, profunzimea, lumina si transparenta fiind mereu altfel,contribuind la scopul didactic al cladirii. Timpul imi spune(pentru moment) ca unele lucruri nu mai trebuie sa fie imuabile,nu mai trebuie sa aiba caracterul acesta de fatalitate, ci din contra, sa primesca,sa se schimbe si sa se transforme odata cu timpul.

Alte proiecte la tema «Educație - grădiniță»:

Marijus Pudar
Atelier: Iulian Gudina
Catalina Popovici
Atelier: Iulian Gudina
Alina Daniela Calapod
Atelier: Iulian Gudina
Paul Mihai Morariu
Atelier: Cristian Drughean
Diana Grigoras
Atelier: Cristian Drughean
Radu Gabriel Cristea
Atelier: Niculae Grama
Edmond Lakatos
Atelier: Niculae Grama
Laura Cristea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Oana Tutu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Andra Samis
Atelier: Mircea Ochinciuc
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/