UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

ȘTIINȚA, ARTA, CULTURA: Spații ale meditatiei și creativitații

Autor: Dacian GHEBAN
Atelier: Prof.dr.arh. Dan Mihai COCHECI
An univ. 2010-2011
Fac. de Arhitectura, Dep. Sinteza de Proiectare, an 4, sem. 2
index proiecte | detalii tema

Muzeul de arhitectura
Ideea de la care a inceput proiectul eSTE cea de a creea un spatiu modern, dar care sa se integreze in tesutul traditional. Am observat orizonatalitatea ferestrelor si golurilor de pe Lipscani si am introdus acest lucru in fatadele mele. Preluand liniaritatea cladirilor din zona, am simulat volume lungi si inguste printre care am lasat un spatiu pentru zonele de lumina. Lumina intr-un muzeu este foarte importanta , m-am axat pe aceasta idee, animand spatiul meu. Zona centrala de primire a vizitatorilor este similara cu o piata urbana, si traseele , strazile interioara conduc vizitatorii catre diferitele zonee de expunere. Ruinele care s-au descoperit in ruma unui santier au fost puse in valoare ele fiind acoperite cu o sticla groasa armata. M-am folosit de diferenta din divel dintre Selari si Lipscani, Asa ca parterul de pe Strada selari ajunge sa fie sunsol pentru Lipscani , acolo unde sunt si ruinele, Vechiul si Noul este separat. Calcanul este un element de vechi pe care l-am folosit, punandu-l in valoare sa aminteasca de rana care a fost produsa in acest loc pe o perioada indelungata in timp.Acum acest perete este folosit ca si loc de expunere temporara. Spatiul este gandit sa devina labirintic pentru vizitatorul care isi doreste acest lucru, doreste sa se "piarda" in lumea arhitecturii. Acest lucru este realizat prin legaturile multiple pe verticala si orizontala. Muzeul este un joc de lumina/umbra , de idei, de sibloluri, intre nou si vechi, intre vizitator si arhitecti.

Alte proiecte la tema «ȘTIINȚA, ARTA, CULTURA: Spații ale meditatiei și creativitații»:

Andreea Hriscu
Atelier: Calin Irimescu
Irina Andrei
Atelier: Petru Gheorghiu
Alin Radomir
Atelier: Dan Mihai Cocheci
Tudor Gherman
Atelier: Georgica Mitrache
Simina Purcaru
Atelier: Georgica Mitrache
Anca Jianu
Atelier: Georgica Mitrache
Matei Bacanu, Petra Bodea
Atelier: Octavian Neculai
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/