UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

SPAȚIU-STRUCTURĂ-EXPRESIE

Autor: Tatiana-Oana CODRU
Atelier: prof.dr.arh. E.B POPESCU
An univ. 2010-2011
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Pavilionul este asezat in continuarea unei parcele lungi, la marginea unui fragment de tesut traditional, ce se termina brusc cu un calcan foarte inalt, integrarea pavilionului in tesutul deja existent fiind motivul acestui mod de asezare. Intrarea in pavilion se face printr-un corp special, cu rol de pregatire a vizitatorului, de cunoastere a nevoiasilor si a situatiei lor,acest corp fiind folosit pentru expozitii, conferinte, video-proiectii, etc. De asemenea, acesta poate adaposti in noptile friguroase de iarna oamenii fara adapost, care isi pot face focul la semineu pentru a se incalzi, astfel, aceasta prima incapere devine un loc al spiritului, necesar unui pavilion destinat vindecarii. In continuare, din curte se observa trei volume, de diferite dimensiuni, si cu functiuni diferite, accesul si circulatiile realizandu-se prin intermediul unei articulatii, lipita de calcan, cu o structura de metal, diferita de cea a volumelor, care sunt din caramida.Este ales acest tip de structura pentru a acoperi cat mai putin din calcan, care, datorita vechimii sale, pastreaza urme a vechilor cladiri ce au fost lipite de el, fiind astfel ca o pagina de istorie a Bucurestiului. Zidul ce ingradeste curtea prezinta goluri, care au scopul de a crea o relatie intre interiorul si exteriorul pavilionului, unde, de-a lungul zidului se afla o alee, nepavata, creeata natural, din nevoia de a scurta drumul de la o strada la alta, ea devenind astfel parte din proiect. Pentru a mari spatiul exterior, cat si pentru a diminua impresia de calcan foarte inalt, doua din terase sunt transformate in gradini verzi. Intregul pavilion da impresia unui spatiu familial, unde acesti oameni nevoiasi sa se simta in siguranta, si, de asemeni, sa simta ca acesta este un spatiu al integrarii si al vindecarii.

Alte proiecte la tema «SPAȚIU-STRUCTURĂ-EXPRESIE»:

Ioana Radulescu
Atelier: Cristian Drughean
Ruxandra-Ioana Tonco
Atelier: Mircea Ochinciuc
Radu Antonescu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Laura Cristea
Atelier: E.B Popescu
Sofia Ioana Blebea
Atelier: Niculae Grama
Radu Ioan Anghel
Atelier: Niculae Grama
Cristiana Tudor
Atelier: Cristina Olga Gociman
Cristian Agache
Atelier: Cristina Olga Gociman
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/