UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

SPAȚIU-STRUCTURĂ-EXPRESIE

Autor: Laura CRISTEA
Atelier: prof.dr.arh. E.B POPESCU
An univ. 2010-2011
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Pentru amplasarea pavilionului am ales o parcela existenta intr-un spatiu gol si neproductiv – o cicatrice lasata de sistemul socialist in inima Bucurestiului. Constructia se asaza cuminte pe teren, impinsa pana la limita din spate, lasand in fata o gradina mare folosita in scopuri productive de oamenii fara adapost, beneficiarii pavilionului. Prin volumul creat am urmarit sa introduc un ritm ordonat, usor rigid, in spatiul vag si haotic din jur. Pornind de la ideea ca oamenii strazii se afla mereu intr-o relatie directa cu zidurile pe langa care se adapostesc, organizarea interioara foloseste zidul de beton cu valente multiple. El compartimenteaza, absoarbe functiunile secundare si creaza spatii diverse atat in interior cat si in exterior. Intrarea in pavilion se face in lungul unei alei minerale, care se continua in interior cu o circulatie generoasa, dezvoltata in lung. Spatiile necesare pavilionului sunt dispuse intre zidurile functionale, cel mai important fiind locul de luat masa. Prin filtrul acestor spatii se face accesul in gradina de legume si livada. Zidurile se prelungesc pe verticala, creand o serie de spatii pe terasa pavilionului. Ele devin bancute, loc de socializat, semineu in aer liber, horn, ventilatie si luminatoare pentru circulatia din pavilion. Prin acest proiect am dorit sa creez un loc simplu si implinit pe care acesti oameni fara adapost sa il poate simti aproape de ei, sa le ofere bucuria de a produce ceva si de a primi recompense, un loc unde sa poata fi invatati si unde sa primeasca perspective si speranta.

Alte proiecte la tema «SPAȚIU-STRUCTURĂ-EXPRESIE»:

Ioana Radulescu
Atelier: Cristian Drughean
Ruxandra-Ioana Tonco
Atelier: Mircea Ochinciuc
Radu Antonescu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Tatiana-Oana Codru
Atelier: E.B Popescu
Sofia Ioana Blebea
Atelier: Niculae Grama
Radu Ioan Anghel
Atelier: Niculae Grama
Cristiana Tudor
Atelier: Cristina Olga Gociman
Cristian Agache
Atelier: Cristina Olga Gociman
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/