UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

TURISM

Autor: Catalin CARAGEA
Atelier: prof.dr.arh Gabriela Tabacu
An univ. 2010-2011
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Pensiune și club pentru o asociație a voluntarilor ecologiști
În contextul intensificării mișcărilor civice ecologiste care promovează dezvoltarea durabilă în diferite eco-sisteme, cele două teme de atelier vizează un amplasament comun situat pe malul Marii Negre, in zona localitatii Navodari și propun dezvoltarea unui mod de cazare alternativ de tip pensiune și, respectiv, un club, în cadrul unei stațiuni experimentale mai mari pentru voluntarii și simpatizanții implicați în diverse acțiuni legate de protectia si cercetarea florei si faunei prezente in Marea Neagra. Deși sunt constituite ca teme de atelier distincte, pensiunea și clubul trebuie să alcătuiască un ansamblu arhitectural integrat, relaționându-se reciproc pe teren. Terenul propus se afla in intravilanul orasului Navodari,la limita zonei Mamaia Nord. Pensiunea și clubul, imaginate prin compunerea a două sau mai multe volume, cu un regim de înălțime P sau P+1, constituie exerciții de experimentare a unor concepte constructive, urmărindu-se integrarea în context a unei compoziții volumetrice cu o expresie estetică specifică, valorificând materiale primare (lemn, stuf, pământ, piatră, cărămidă, tablă, textile, etc.) și tehnici de construcție contemporane. Clubul, OCEANIC CLUB, este un loc destinat adunării periodice a membrilor asociației,a voluntarilor și a celor care îi vizitează.Acesta adăposteste o sală multifuncțională, spații expoziționale, săli pentru activități de grup și o cafenea bufet pentru aprox. 30 locuri, în legătură cu o terasă exterioară. Pensiunea prevede spații de cazare, recreere și alimentație publică. La intrarea pe amplasament se va amenaja o zonă cu aprox. 10-14 locuri de parcare pentru autoturisme și două locuri pentru autocare, legătura cu clădirile asigurându-se prin alei protejate de copertine și pergole. Restul terenului va fi amenajat cu zone plantate și chioșcuri de grădină, luându-se în considerație posibilitatea campării sau a desfășurării unor evenimente colective în aer liber.

Alte proiecte la tema «TURISM»:

Ioana Turcanu
Atelier: Mircea Ochinciuc
Madalina Spiridon
Atelier: Anca Otoiu
Dana Corina Cristescu
Atelier: Bogdan Tofan
Andreea Chiser
Atelier: Alexandru Andries
Paul Eugen Sehlanec
Atelier: Iulia Stanciu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/