UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

TURISM

Autor: Alexandru SENCIUC
Atelier: prof.dr.arh. Mircea OCHINCIUC
An univ. 2009-2010
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Pensiune - Fundatia Culturale Gellu Naum

Cele doua teme de proiect, Fundatia culturala Gellu Naum si spatiile de cazare destinate scriitorilor, fac parte dintr-un mai mare ansamblu construit si intra in relatie atat la nivel fizic si functional cat si la nivel conceptual. Spatiile de cazare se dezvolta deasupra fostului lac intr-o zona de stufaris incercand sa se contopeasca cu acesta. Stuful ca material sculptural prezinta anumite proprietati cum ar fi: cresterea pe verticala, culoare, textura, miros, transluciditate, densitate, proprietati care il fac un material dispus catre experiment. Din acest motiv spatiile de cazare sunt decupate in aceasta masa aproape omogena alcatuind un ansamblu volumetric inversat. Curbele dupa care se decupeaza stuful au rolul de a creea intimitate si individualitate la nivelul fiecarei camere deoarece pe langa odihna si relaxare, camerele servesc procesului de creatie. Parte a proiectului trecut este oglinda de apa ce se intinde peste aceste camere de cazare si domina peisajul, dar in acelasi timp foloseste ca si acoperire a camerelor. Dincolo de culoarul de acces se afla un spatiu comun decupat mai liber cu rolul de terasa descoperita. Drumul de halaj constituie o limita puternica intre spatiul fundatiei si cel al camerelor de cazare ce, de asemenea, separa camerele de anexe: receptie, restaurant, spalatorie, depozitare(camera administratorului fiind in casa memoriala); in acelasi timp el foloseste ca acces pentru aprovizionare si bagaje. Spatiile de cazare se racordeaza cu Fundatia culturala Gellu Naum prin acea pasarela ce traverseaza ambele spatii si constituie una din modalitatile de acces, celelalte doua fiind ori prin a traversa la exterior spatiul fundatiei ori prin intermediul drumului de halaj.

Alte proiecte la tema «TURISM»:

Vladut Patru
Atelier: Victor Ivanes
Alin Andrei Radomir
Atelier: Victor Ivanes
Felix Valentin
Atelier: Vasile Meita
Elena Moisesc
Atelier: Vasile Meita
Raluca Alexandra Florea
Atelier: Niculae Grama
Iulia Sanziana Panaitescu
Atelier: Niculae Grama
Sorin Chirica
Atelier: Mircea Ochinciuc
Petra Bodea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Carmen Petrea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Valentin Surdila
Atelier: Cristina Olga Gociman
Laura Dumitrecu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Octav Tirziu
Atelier: Cristina Ochinciuc
Andrei Dumitrascu
Atelier: Cristina Ochinciuc
Laura Poenar
Atelier: Cristian Drughean
Dinu-Alexandru Popescu
Atelier: Cristian Drughean
Theodoru Adrian Niculae
Atelier: Marian Moiceanu
Alina Diana Gaiu
Atelier: Marian Moiceanu
Madalina Ghibusi
Atelier: Alexandru Vasiliu
Dacian Gheban
Atelier: Alexandru Vasiliu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/