UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

TURISM

Autor: Valentin SURDILA
Atelier: prof.dr.arh. Cristina Olga GOCIMAN
An univ. 2009-2010
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Pensiune la Poiana Tapului

Acest proiect a pornit de la o idee foarte simpla, si anume ideea modulului de tip "container". Am ales aceasta solutie deoarece imi permitea o libertate mai mare in aranjarea camerelor si rezolvarea compozitiei fara a compromite structura cladirii, in plus, standardizarea in cadrul unei cladiri reduce foarte mult din costuri. Un "container" propriu-zis nu respecta dimensiunile minime ale unei camere pentru acest tip de cladire dar s-a pastrat ideea folosind module care, in diferite combinatii, formeaza camerele pensiunii. Fiind forme fixe ale camerelor iar situl fiind de dimensiuni foarte reduse, in timp ce structura cladirii poate fi usor modificata, apar complicatii in ceea ce priveste rezolvarea circulatiilor. Terenul este in panta iar cladirea ii urmeaza forma. Asta ridica de la bun inceput probleme cand vorbim despre circulatiile verticale. Solutia a fost destul de simpla dar gasita dupa multe incercari. Putem considera toata cladirea un volum compact care este despartit apoi pe verticala, rezolvand doua probleme: se formeaza casa scarii si zonele de circulatie intre paliere si apare diferentierea intre zona de locuire si cea "utilitara"; apoi etajele au urmat pur si simplu cursul pantei prin decalare. Al doilea pas a fost tratarea diferita in materie de finisaj a celor doua zone, folosind lemn inchis la culoare pentru tot ce inseamna "locuire" iar in cadrul zonei de utilitati a fost folosit doar pentru a pastra ideea de modul. Nu este nimic complicat in intelegerea conceptului si al cladirii in sine, la fiecare dintre proiectele mele, unul din cele mai importante obiective a fost coerenta imaginii si a compozitiei in sine, totul trebuie sa fie usor de citit dar evitand banalul. In astfel de constructii precum pensiunea studiata, partea teoretica nu trebuie ignorata, dar nici nu trebuie exagerata, trebuie sa fie clara, sa fie usor de citit, de inteles, sa se pastreze o amintire foarte usor pentru cel care viziteaza aceasta pensiune.

Alte proiecte la tema «TURISM»:

Vladut Patru
Atelier: Victor Ivanes
Alin Andrei Radomir
Atelier: Victor Ivanes
Felix Valentin
Atelier: Vasile Meita
Elena Moisesc
Atelier: Vasile Meita
Raluca Alexandra Florea
Atelier: Niculae Grama
Iulia Sanziana Panaitescu
Atelier: Niculae Grama
Sorin Chirica
Atelier: Mircea Ochinciuc
Alexandru Senciuc
Atelier: Mircea Ochinciuc
Petra Bodea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Carmen Petrea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Laura Dumitrecu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Octav Tirziu
Atelier: Cristina Ochinciuc
Andrei Dumitrascu
Atelier: Cristina Ochinciuc
Laura Poenar
Atelier: Cristian Drughean
Dinu-Alexandru Popescu
Atelier: Cristian Drughean
Theodoru Adrian Niculae
Atelier: Marian Moiceanu
Alina Diana Gaiu
Atelier: Marian Moiceanu
Madalina Ghibusi
Atelier: Alexandru Vasiliu
Dacian Gheban
Atelier: Alexandru Vasiliu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/