UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

TURISM

Autor: Andrei DUMITRASCU
Atelier: prof.dr.arh. Cristina OCHINCIUC
An univ. 2009-2010
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

PENSIUNE TURISTICA - Campulung Muscel

Proiectul continua studiul, inceput in prima parte a semestrului, asupra elementelor ce fac parte din sfera mineralului, pietrele. De data aceasta constructia se desfasoara pe orizontala, numai pe un singur nivel (pentru a nu diminua accentul dat de Centrul de informare turistica, plasat in acelasi sit, constructie care detine dominanta verticala), dorind astfel sa obtin cea de-a doua dominanta, dominanta orizontala, printr-o insiruire de pietre (insiruire modulara, alveolara). A fost ales mineralul pentru ca, asa cum am mai spus si la primul proiect, este exact ce are nevoie locul. Spun asta pentru ca vizita pe sit a prilejuit a redescoperi calmul, linistea natura. Acestea sunt aspecte, pe care pietrele prin statornicia, puterea si in acelasi timp “tacerea” in care “lucreaza”, le fac ideale integrarii in conextul actual. Constructia se afla in cea mai mare parte acoperita de vegetatia (iarba), este “discreta”, tocmai pentru a o face mai putin “simtita”, si pentru a nu intra in conflict cu centrul de informare. Fiecare piatra (modul) gazduieste cate o functiune. Modulul central, punctul de receptie si informare, este mediatorul intre camerele insiruite spre Nord si alimentatia publica (ce are modulele aferente) desfasurata spre Sud. Tot edificiul este orientat catre Est pentru a profita, in primul rand, de vederea panoramica spre orasul Campulung Muscel, iar in al doilea rand, pentru a beneficia de o iluminare corespunzatoare pentru fiecare dintre aceste corpuri. Din punct de vedere structural, constructia este realizata din coji de beton armat (nu structura cu triangulatii de metal cum regasim la Centrul de informare turistica), cu perforari de mari dimensiuni pentru vitraje.

Alte proiecte la tema «TURISM»:

Vladut Patru
Atelier: Victor Ivanes
Alin Andrei Radomir
Atelier: Victor Ivanes
Felix Valentin
Atelier: Vasile Meita
Elena Moisesc
Atelier: Vasile Meita
Raluca Alexandra Florea
Atelier: Niculae Grama
Iulia Sanziana Panaitescu
Atelier: Niculae Grama
Sorin Chirica
Atelier: Mircea Ochinciuc
Alexandru Senciuc
Atelier: Mircea Ochinciuc
Petra Bodea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Carmen Petrea
Atelier: Emil Barbu Popescu
Valentin Surdila
Atelier: Cristina Olga Gociman
Laura Dumitrecu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Octav Tirziu
Atelier: Cristina Ochinciuc
Laura Poenar
Atelier: Cristian Drughean
Dinu-Alexandru Popescu
Atelier: Cristian Drughean
Theodoru Adrian Niculae
Atelier: Marian Moiceanu
Alina Diana Gaiu
Atelier: Marian Moiceanu
Madalina Ghibusi
Atelier: Alexandru Vasiliu
Dacian Gheban
Atelier: Alexandru Vasiliu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/