UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

SPAȚIU PUBLIC: Scenariu pentru un spatiu public, in Parcul Politehnicii, Bucuresti

Autori: Alexandru SENCIUC, Ioan TUDORAN
Atelier: Prof. dr. arh. Mircea OCHINCIUC
An univ. 2008-2009
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 2
index proiecte | detalii tema

Sunt 3 elemente care le-am urmarit in realizarea proiectului. Primul dintre acestea este caracterul total si anume ca interventia noastra se extinde peste toata suprafata campusului astfel incat ansamblul sa isi pastreze unitatea.

Al doilea lucru este eficienta interventiei si tocmai de aici provine ideea de traseu. Traseul se suprapune peste anumite drumuri care nu se aflau in proiectul initial si care traverseaza spatiile verzi intr-un mod liber. Am dorit sa marcam aceste drumuri in special datorita faptului ca sunt folosite frecvent ca si scurtaturi. Astfel traseul se prezinta sub forma unui drum al carui scop principal este tranzitul, care se racordeaza la si intersecteaza strazile existente, dar care de asemenea prezinta optiunea unor drumuri secundare, ocolitoare. De-a lungul acestui drum apar punctual pavilioanele cu rol principal de puncte de intalnire. Aceste pavilioane sunt pozitionate in functie de intersectia circulatiilor, a cladirilor din jur si a locurilor cu un caracter special.

Al treilea element care l-am urmarit este sentimentul de artificial care se separa de arhitectura existenta si adopta o pozitie de respect fata de aceasta. Pavilioanele capata un aspect sculptural prin culoarea vie si material (metal vopsit). Elementele naturale (copacii, florile, iarba, pietrisul) sunt separate si apar ca elemente insulare cu un contur precis. Drumul (asfalt negru),folosit si ca panou informativ, primeste un desen care ilustreaza un circuit electric, o mica ironie la adresa studentilor politehnicii.

Alte proiecte la tema «SPAȚIU PUBLIC: Scenariu pentru un spatiu public, in Parcul Politehnicii, Bucuresti»:

Ioana Pavaluca, Florina Pop, Simina Purcaru
Atelier: Mircea Ochinciuc
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/