UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Club “AA” – ARTA DE AVANGARDA

Autor: Tudor ARSINTESCU
Atelier: Conf.dr.arh. Octavian Iliescu
An univ. 2008-2009
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 3, sem. 1
index proiecte | detalii tema

Ansamblul pe care l-am creat este situat pe un sit langa castelul Bran ( suprafata de aproximativ 7000mp, panta de 9%). Mentionez ca pe sit se aflta o cabana cu parcare ce ocupa 1/3 din sit. Optiunea mea a fost de a nu exclude cabana existenta si de a ma folosi de pozitia ei pt a aseza “clubul” meu. Plecand de la paracrea déjà existenta am amenajat nr. necesar de locuri de parcare pt masini si pt autocare. De aici spatiul se continua cu o zona pietonala pavata cu un deck de lemn suspendat, ce cuprinde tot ansamblul.
Principalul scop al meu a fost acela de a crea un traseu foarte bine stabilit pt vizitatori, astfel incat cea mai frumosta imagine sa poata fi vazuta doar de unde il las “eu” sa vada: spatiul de expozitie de la etaj, ce este prevazut cu o fereastra catre Bran (cea mai frumoasa perspectiva) aceasta completand tablourile din expozitie, fiind deasemenea si un punct de maxim, de meditatie, revelatie pt vizitatori.
Toate componentele spatiului au fost explodate, fiecare fiind oarecum izolate in sit. Aici ma refer la spatiu pt artist care am ales sa nu comunice cu celelalte zone publice astfel lasandu-i libertatea de a crea; zona admnistrativa ce este pozitionata in intampinarea vizitatorilor si in acelati timp fiind inclusa in spatiul subteran al sitului pe care am reusit sa il decupez dupa o forma ascendenta, deschizandu-se catre zona de primire.
Corpul principal- muzeul si zona de informare digitala- sunt amplasate in prelungirea directiei principale de mers. Continuand pe aceeasi directie se afla zona de bar prevazuta cu o terasa aflata in consola. Am ales pt corpul de muzeu care ocupa si cea mai mare suprafata sa fie exagerat in pe inaltime si masivitate pt a oferi un impact cat mai puternic asupra vizitatorilor, acesta fiind lasat cu 50cm mai jos, spatiu de la intrare avend doar 2.5m inaltime ( in interior fiind de 3m). Toate aceste corpuri sunt tinute de un spatiu central prevazut cu gradene – AGORA – de pe care se pot vedea proiectii pe peretele exterior al corpului de muzeu.

Alte proiecte la tema «Club “AA” – ARTA DE AVANGARDA»:

Andra Noana
Atelier: Octavian Iliescu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/