UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Reamenajare spațiu public – str. Edgar Quinet - STRADA CĂRȚII

Autori: Ioana Toma, Vlad Dodan
Atelier: prof.dr.arh. Cristina Olga Gociman
An univ. 2007-2008
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 2
index proiecte | detalii tema

Ne-am propus de la început să transformăm strada Edgar Quinet într-o stradă mult mai vioaie, mai veselă și reprezentativă pentru facultățile din jur. Pentru că ne aflăm lânga facultatea de Arhitectură, ne-am axat pe ideea de DESEN, element care oferă o mare varietate atât coloristic, cât și din punct de vedere al stilului adoptat.

Imaginea digitală și implicit cea mai mică diviziune a sa, PIXELUL, sunt elemente care stau la baza conceptului. Ne-am concentrat pe imaginea străzii, care se dorește a nu fi monotonă și să surprindă prin textură, material și culoare, să aibă continuitate, să nu fie perturbată de accente verticale și să se constituie într-o zonă total distinctă în oraș. "Pixelii" sunt fie pavaje de lemn, iarbă sau pietriș, iar singurele elemente tridimensionale sunt "pixelii ridicați" - băncile joase și spațioase, perfecte pentru stat în grup sau singur, întins sau sezând, care sugerează lejeritate, fiecare avand "oaza" ei de vegetație.

Fațada corpului nou al facultății se încadrează în conceptul de "digital" al proiectului, aducând ca element nou ecranul roșu. Inălțimea, textura sa și poziționarea urmăresc în primul rând aducerea fronturilor celor două facultăți la același nivel si de asemenea reflectarea Universității pentru o imagine unitară. Noaptea ecranul se transformă într-un gigantic iluminator putând fi folosit și pentru proiecții și transmitere media.

Culoarea este un element important în proiect și mai ales varietatea de stiluri de desen și de culori vrea să surprindă diversitatea în lumea arhitecturii și la scară mai mică, în facultatea noastră.

Alte proiecte la tema «Reamenajare spațiu public – str. Edgar Quinet - STRADA CĂRȚII»:

Mihai Brad, Alexandru Patrichi
Atelier: Cristina Olga Gociman
Ioana Marica, Alexandrina Remescu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Checheriță Bogdana, Fransua Dragoș
Atelier: Cristina Olga Gociman
Oana Purice, Miruna Tutoveanu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Orar – toate facultățile
ORAR_S2_20-21 - v1.4_0304.pdf
Tur virtual
architecture.uauim.ro
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/