UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

Reamenajare spațiu public – str. Edgar Quinet - STRADA CĂRȚII

Autori: Oana Purice, Miruna Tutoveanu
Atelier: prof.dr.arh. Cristina Olga Gociman
An univ. 2007-2008
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 2
index proiecte | detalii tema

Este strada Edgard Quinet o zonă reprezentativă pentru studenți?

La prima vedere această zonă se arată ca fiind una statică, neprietenoasă și lipsită de viață, nereprezentând în mod clar activitățile ce ar trebui să se desfașoare aici.

Momentan este o zonă împăienjenită de mașini, ceea ce produce dezinteres în rândul trecătorilor, în loc să fie o stradă care să permită comunicarea între cele două universități.

Aceasta ar trebui să cuprindă spații specifice pentru studenți, unde aceștia pot interacționa, se pot relaxa sau chiar pot învăța lucruri noi din evenimentele ce ar trebui oraganizate periodic aici.

Prin intervenția pe care am realizat-o am vrut să dăm mai multă căldura zonei și totodată să intuim și să încurajăm anumite activități care ar trebui să existe într-un astfel de ambient. Strada prezintă locul de socializare, relaxare și chiar meditare a studenților. Am încercat să oferim un spațiu propice pentru acestea, dându-i un aspect mai primitor prin materialele folosite în mobilierul urban și în noua fațadă a Universității de Arhitectură "Ion Mincu".

Am adăugat spații precum librăria, cafeneaua , papetăria și centrul de informare, care ar trebui să fie la îndemâna oricui, mai ales într-o zonă universitară. Am legat aceste spații printr-un element cheie, "cartea" ce este privită ca "o viziune a lumii", făcând-o prezentă prin coji asemănătoare unor coperți și prin citate ce se regăsesc pe banda de lumină aflată în pavajul stradal, ce pot aduce omul într-o stare de meditație sau de relaxare.

Prin spațiul destinat centrului de informare al arhitecturii, ce poate fi transformat și în spațiu expozițional, ne arătăm dorința de a prezenta cât mai multe proiecte redând noutatea în artă și chiar a unor acțiuni culturale, lucruri ce lipsesc momentan .

Considerăm că am reprezentat glasul studenților pierduți printre mașinile din parcajul existent, sperând că vom ridica un semn de întrebare legat de funcțiunea acestei străzi și vom reuși să redăm posibilitatea de socializare și relaxare chiar și într-un spațiu cu trafic intens.

Alte proiecte la tema «Reamenajare spațiu public – str. Edgar Quinet - STRADA CĂRȚII»:

Mihai Brad, Alexandru Patrichi
Atelier: Cristina Olga Gociman
Ioana Marica, Alexandrina Remescu
Atelier: Cristina Olga Gociman
Checheriță Bogdana, Fransua Dragoș
Atelier: Cristina Olga Gociman
Ioana Toma, Vlad Dodan
Atelier: Cristina Olga Gociman
Orar – toate facultățile
ORAR_S2_20-21 - v1.4_0304.pdf
Tur virtual
architecture.uauim.ro
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/