UAUIM
Prima pagină | Universitatea | Informații publice | Admitere | Facultăți | Departamente | Doctorat | Cercetare | Sponsori | Contact

LOCUINȚE ÎNȘIRUITE

Autor: Calin Stefanescu
Atelier: Conf.dr.arh Octavian Alexandru Iliescu
An univ. 2005-2006
Fac. de Arhitectura, Dep. Bazele Proiectarii, an 2, sem. 1
index proiecte | detalii tema

În abordarea proiectului s-a pornit de la un joc de volume care să împartă vizual la exterior clădirea pe funcțiuni și în același timp prin înșiruire să ceeze un joc plin-gol.

Astfel casa se citește ca o alipire a două corpuri de aceeași înălțime dar de lungimi diferite –partea alungită cuprinzând în mare parte funcțiuni de natură tehnica în spațiul unei case –garajul , circulația , casa scărilor și bucătaria.În timp ce în corpul ce se citește ca cel scurt se creeză spațiu pentru zonele de loisir și dormitoare.S-a optat pentru un spațiu rezolvat cât mai funcțional încercând să minimalizez circulațiile creeându-se astfel un dialog intre spații - despărțite sumar.Fațada către stradă este una cu puține goluri creeându-se o protecție de ordin vizual fată de spațiul public în timp ce spre curtea din spate casa prezintă goluri mari pentru a servi ca iluminare puternică și deschidere către spațiul privat .Accesul în casă este protejat de o mică terasa accesibilă din dormitorul matrimonial creeândus-se din nou un joc volumetric – garaj puternic împins in fața și semnal al casei în înșiruire , etaj in consolă peste parter.Planul parterului este împarțit de un windfang care creează diferențierea între zona mai intimă a acestui nivel – bucătaria , locul de luat masa si livingul – și hol , zona de primire ospeți-birou,wc de serviciu și casa scărilor .La etaj compartimentarea este facută în jurul unui punct central pentru o mai bună direcționare a circulațiilor într-un spațiu cât mai mic.Etajul conține două dormitoare pentru copii , cel mare având ieșire către terasa îndreptată spre curte.În plastica fațadelor s-a recurs la accentuarea unor linii date de jocul de volume prin placarea acestora cu lemn.Garajul este acoperit cu un strat de gazon creeându-se o gradină la nivelul superior.

Alte proiecte la tema «LOCUINȚE ÎNȘIRUITE»:

Ionut Marin
Atelier: Octavian Alexandru Iliescu
Vlad Iorgulescu
Atelier: Gheorghe Roșu
Teodora Popescu
Atelier: Gheorghe Roșu
Silvia Teodorescu
Atelier: Gheorghe Roșu
Vladimir Mandru
Atelier: Gabriela Tabacu
Andrei Iacob
Atelier: Gabriela Tabacu
Un material de prezentare a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – informații despre admitere, programe de studii, facilități oferite, cercetare, burse și mobilități pentru studenți, alumni etc:
Brosura UAUIM.pdf [23MB]
Illustration by Laura Cristea and Cristina Popescu
Ten good reasons to study Architecture at UAUIM
Secția de Arhitectură în limba engleză:
https://architecture.uauim.ro/