IAESTE

Selecție 2017

Conferința IAESTE cu prezentarea locurilor de practică pe anul 2017 și a experiențelor studenților din anul 2016 – marți 21 februarie 2017, ora 16 în Sala Frescelor

Selecție 2016


IAESTE.pdf [520K]

IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) ofera studentilor oportunitatea de a acumula experienta de practica profesionala în strainatate.

iaeste.ro

diploma articol

Fondata în 1948 la Colegiul Imperial din Londra, IAESTE este o asociatie non-politica, independenta si non-guvernamentala, aflata în relatie operationala cu UNESCO si care întretine raporturi consultative cu Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite (ECASOC), Organizatia pentru Dezvoltare Industriala a Natiunilor Unite (UNIDO) si Biroul International de Munca (ILO). De asemenea IAESTE se afla în contact cu Consiliul Economic al Natiunilor Unite pentru Africa (ECA), Organizatia pentru Hrana si Agricultura (FAO), Organizatia Statelor Americane (OAS) si Uniunea Europeana (EU), precum si cu alte organizatii non-guvernamentale din domeniul educatiei.

IAESTE este o asociatie de Comitete Nationale care reprezinta interesele universitatilor, angajatorilor si studentilor. Fiecare membru si institutie colaboratoare este responsabila pentru administrarea schimburilor în propria tara.

Conferinta anuala IAESTE reuneste reprezentantii Secretariatelor si Comitetelor Nationale pentru a decide asupra unor chestiuni de politica generala si pentru a realiza schimbul de ofertele de stagii de practica, împreuna cu institutiile colaboratoare. Inaintea Conferintei, fiecare membru si instritutie colaboratoare colecteaza ofertele angajatorilor dispusi sa primeasca studenti din strainatate pentru stagii de practica profesionala în domeniul de studiu, ca activitate complementara educatiei universitare. Ofertele sunt schimbate cu ceilalti membri si institutii colaboratoare pe baza de reciprocitate.

Prin intermediul universitatilor afiliate lor, membrii si institutiile colaboratoare selecteaza studentii care corespund cerintelor angajatorilor asa cum sunt ele stipulate în ofertele formulate. Detaliile privind studentii selectati sunt trimise apoi angajatorilor pentru aprobare.

Companiile si institutiile ofertante platesc studentilor o alocatie care sa le acopere costurile de subsistenta pe perioada stagiului. Cheltuielile de transport pâna în tara gazda si asigurarea personala pe durata stagiului sunt suportate de catre stagiar. Marea majoritate a tarilor care trimit stagiari percep si un comision de plasare, acesta este stabilit de catre fiecare Comitet National în parte.

IAESTE ROMANIA

Asociatia IAESTE este un ONG creat pentru a continua activitatea sustinuta de Biroul de Relatii Internationale al Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu in colaborarea cu IAESTE International timp de 10 ani si care reprezinta Romania in acest program. Incepand cu anul 2008 IAESTE Romania este membru cu drepturi depline in IAESTE International, acesta fiind motivul pentru care a trebuit creat un organism independent care sa ne reprezinte international.

Asociatia IAESTE incearca in fiecare an sa coopteze noi membri pentru a putea extinde paleta de oferte pe toate domeniile tehnice universitare. Numarul de studenti romani care au beneficiat de acest program in anul 2009 a fost de 72, iar pentru anul 2010 speram sa ajungem cat mai aproape de 100 de studenti trimisi.

Membri fondatori

 • Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București
 • Universitatea Tehnică de Construcții București
 • Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”

Obiectiv

 • Sa ofere studentilor educatie la nivel inalt si experienta practica relevanta studiilor lor.
 • Sa ofere angajatorilor stagiari calificati si motivati.
 • Sa fie o sursa de imbogatire culturala atat pentru stagiari cat si pentru angajatori.

Activitati IAESTE

 • Excursii de studii pentru studentii straini sositi in tara prin programul IAESTE:
  • Anul 2007: Excursie Bucuresti- Sinaia-Bran-Bucuresti (1zi)
  • Anul 2008: Excursie Bucuresti- Sinaia- Brasov- Bucuresti (1zi)
  • Anul 2009:
   • Excursie Bucuresti- Targoviste-Sinaia- Bucuresti (1zi)
   • Excursie Bucuresti- Suceava- Gura Humorului-Vizitare manastiri- Suceava- Bucuresti (3zile)
   • Excursie Bucuresti- Horezu- Polovragi-Maldaresti-Baile Govora- Bucuresti (1zi)
  • Anul 2010: Excursie Bucuresti- Brasov-Lacul sfanta Ana- Miercurea ciuc-Lacul rosu- Bucuresti (3zile)
  • Anul 2011: Excursie Bucuresti- Baia Mare-Sighet- Bucuresti (3zile)
 • IAESTE DAY 22.10.2008 Club A
 • IAESTE NIGHT 07.08.2009 UAUIM
 • IAESTE DAY 22.10.2009 Club A
 • IAESTE DAY 22.10.2011 Club A
 • Conferinta pentru disemniarea rezultatelor practicilor cu prezentari ale studentuilor romani si straini 22.10.2011

Descrieri de experiente practice prin IAESTE:

CONTACT

Full Member
IAESTE Romania

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”
Str. Academiei 18-20
010014 București
Tel: +40 21-30 77 113
Fax: +40 21-312 39 54
E-mail: romania@iaeste.org
Coordonatori IAESTE UAUIM: conf.dr.arh. Daniel Comșa, prep.drd.arh Robert Zotescu, arh. Mircea Capatana arh. Ruxandra Capatana arh.Irina Mereoiu

Informații suplimentare:

The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience