Actualizat: 16 decembrie 2016

Workshop internațional “The Urban River Corridors of Bucharest”

Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” (UAUIM), European post-master in Urbanism(EMU), „La Firul Ierbii”, și cu sprijinul media al revistei Zeppelin, lansează apelul pentru aplicații la workshop-ul internațional de proiectare urbană “The Urban River Corridors of Bucharest” care va avea loc între 5-10 martie 2017 în București.Workshop-ul are ca obiectiv testarea unor instrumente de proiectare pentru explorarea soluțiilor de integrare spațială, socială și ecologică a țesutului urban al Bucureștiului de-a lungul culoarelor hidrografice ale râurilor Dâmbovița și Colentina.

Workshop-ul se va desfășura la centrul pentru întâlniri, dezbateri publice și inițiative civice pentru probleme ale orașului ”La Firul Ierbii” și oferă un program care combină sesiuni de analiză și proiectare cu seminare în care invitați de la TU Delft, UAUIM și experți locali vor introduce temele workshop-ului: morfologie spațială(ziua 2); orașul și apa (ziua 3); orașul ca sistem social ecologic (ziua 4); scările orașului (ziua 5). În completarea workshop-ului, evenimentul oferă a serie de prelegeri susținute de reprezentanți ai TU Delft și UAUIM.

Apelul la aplicații se adresează tinerilor profesioniști, studenților masteranzi și doctoranzilor din domeniul urbanismului, arhitecturii și peisagisticii. De asemenea, având în vedere caracterul multidisciplinar al subiectului, sunt încurajate și aplicații din alte domenii, precum geografie, hidrologie, sociologie, antropologie sau științele mediului.

Aplicațiile sunt deschise până pe 15 ianuarie 2017. Pentru mai multe detalii, accesați pagina evenimentului: urcb.weblog.tudelft.nl